Pilav tarifleri dosyamı hazırlarken her yöreye ait hem bulgur hemde pirinç pilavı tarifleri deneyip sizlerle paylaşmaya karar verdim .Elbette her yemeğin püf noktası olduğu gibi pilavında püf noktası daha lezzetli hale gelmesi için tabiri caiz ise sırları vardır..
Peki nedir bu sırlar ? ...
Türk mutfağıma ait ve baş tacımız olan pirinç hava almayan bir kapta serin ve karanlık bir ortamda en fazla bir yıl saklanması gerekir.Nemli bir ortamda kalmış pirinç çok su çeker ve pişmesi uzun sürer.
Pilavın lezzetini arttırmak için pirinci önce margarin yada tereyağ ile kavurmalısınız.Ne kadar çok kavurur iseniz pilavınızın tadı o kadar güzel olacaktır.Bu pilavınızın yapışmasını engeller ve tane tane olmasını sağlar.
Pilavınızın pişme suyuna ekleyeceğiniz üç dört damla limon suyu pilavın rengini daha beyaz gösterecektir.
Pilavım daha da lezzetli olsun diyorsanız et suyu yada tavuk suyu (yada tablet ) kullanın .
Pirincinize gereken ölçüde sıcak su koydunuz ama hala pirinçler pişmedi ise yarım ölçü daha sıcak su ekleyebilirisiniz.
Pirinç pilavınız pişti ama hala suyu var ise ve lapalaşmış ise bir çatal ile havalandırarak (karıştırarak ) kısık ateşte fazla suyu çekene dek pişirilmelidir.
Pilav pişirilirken mutlaka kısık ateşte ve pilav tenceresinin kapağının sıkıca kapalı olması gerekir.Kapak açık pişen bir pilav hem geç pişer hemde lezzetli olmaz ..Pişmekte olan pilav asla karıştırılmaz.Aksi taktirde pilavınız tane tane olmaz..
18 yorum:
Sevilcim çok güzel bir yazı olmuş.Püf noktalarını okudum ve sevindim :) doğru yapıyormuşum :)
puf noktalar icin tesekkurler canim...sevgiler..
Sevil'cim ellerin dert görmesin, hakikaten herkes güzel pilav yapamaz.. Pilavı tutturmak biraz da el ile alakalı heralde :) Afiyetler olsun canım..
ABLACIM BURASI BİR MAHALLE SENDE O MAHALLENİN ABLASISIN SANKİ:)) MAHALLENİN EVLENECEK KIZLARINA MUTLU YUVA SIRLARI VERİYORMUŞSUN GİBİ HİSSETTİM ÇOK GÜZELL:))
BENDE BAŞLIYORUM PİLAV EN GÜZEL NASIL YENİR ANLATMAYA....:)))
ŞİFA OLSUN
Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler.
Pilavı aska kavurarak yapamıyorum kesinlikle olmuyor.Pilavım güzel olur yine de. Güzel yapılmış pilavın üzerine yoktur gerçekten. Pilav çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım...
işte böyle yapılırrr:))
ellerine sağlık canımmm
tane tane nefis olmuş.
öpüyorum güzel yanaklarından:)
yeterki sen yap tatlım . lezzetinde süphem yoktur.
zehra ;
canım benim sen herşeyin en iyisini yapıyorsun zaten ..
güzel bir hafta diliyorum sana canım ..
Rozerin annesi ;
Siteme olan ziyaretiniz için teşekkür ederim her zaman beklerim sevgiler
ben teşekkür ederim ..
aslınınmutfagi;
aslıcım haklısın herkes yapamayabilir ama püf noktaları ile herkes yapabilir diye düşünüyorum ..
tabi el becerisi el tadı ve birazda sevgi ile pişirilmeli ki pilav nefis olsun :))
kalp kurabiye ;
denizcim beni öyle görmen çok mutlu etti beni teşekkür ederim .
valla balım çok şükür evliyim 6 yıldır
çok mutlu bir yuvam var binlerce şükürler olsun eğer evlenmiş kızlara tavsiye ise eşlerini çok sevsinler onlarda onu çok severler..
Denizcim eminim sen çok iyi bir ev hanımı ve eş olacaksın eşin çok şanslı şimdiden onu bilsin abla öyle dedi de :))
susam ;
anlat annem anlat sen anlat biz dinleyelim senin o güzel sesinden :))
Beyazhanımeli ;
teşekkür ederim canım..
estergonyeşil;
evet katılıyorum güzel yapılmış pilavın üzerine yoktur
sevgiler
zeynep ;
teşekkür ederim fıstığım..
hilalland;
ay fıstığım şımartıyorsun beni :))
teşekkür ederim
sevgiyle kal
Yorum Gönder