Her yerde ne kadar tavuk sevdiğimi dile getiren biriyim.
Hatta hafta sonu bulunduğum bir organizasyonda dostlarımdan biri sordu sevil neden sende et yemeklerini görmüyoruz diye .
Sormayın ben pek et seven biri değilim.Evet bir kızım var onunda et yemesi gerek işte bazen yapıyorum yada anne annede yiyor.Yaz gelse de mangal yapsak diyorum işte o zaman eti ancak o şekilde tüketebiliyorum :))
Sözü fazla uzatmadan hemen incik tarifime geçmek istiyorum..
Bu yemegimde geçen gün hazırladığım Akşam yemeği me ait ..
Şeker İncik
Malzemeler :
- 4 adet ŞEKER PİLİÇ incik
- 2 adet patates
- 5-6 adet arpacık soğan
- 5 yemek kaşığı YONCA sıvıyağ
- 250 ml süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı safran
- 1 çay kaşığı pılbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
- ŞEKER incikler su ile güzelce yıkanır.Bir kap içerine konulup üzerine süt,1 çay bardağı sıvıyağ ve baharatlar ilave edilip yaklaşık 45 dk kadar bu sos içerisinde bekletilir.
- Daha sonra fırın kabımızın içerisine incikler konulur.Üzerine dilimlenmiş patatesler ve arpacık soğanlar ilave edilir.Tavukları beklettiğimiz sostan bir miktar alınıp fırın kabındaki inciklere ilave edilir.
- Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı salça 3 su bardağı su ile açılır.inciklerin üzerine dökülür.
- Fırında incikler pişene dek pişirilir.(istrenirse bu aşamada havuç da ilave edilebilir).
- Pilav eşliğinde servis edilir.
- Afiyet olsun..
16 yorum:
TATLI SEVİLCİĞİM ELLERİNE SAĞLIK..
NE GÜZEL BİR ÜÇLÜDÜR HER ZAMAN !
SEVGİLER CANIM
Sevilcim ellerine sağlık şeker gibi olmuş valla piliç :))
sevgiler
Ellerine sağlık Sevil'cim. Görüşmek üzere...
ŞEKER ABLAM BENİMM ELLERİNE SAĞLIK ŞEKER ABLAMIN ŞEKR İNCİKLERİ ŞAHANE OLMUŞŞŞ:))
Bugünkü menü tamamdir... Ellerine saglik canim benim... Ne ne güzel bir üclü.... Afiyetler olsun... Sevgilerimle,
Sevil'cim merhaba. Benim için de sizlerle yüzyüze görüşmek çok değerliydi. Umarım daha uzun sohbet etme imkanı bulabileceğimiz etkinliklerde karşılaşabiliriz.
İncikler nefis görünüyor, ellerine sağlık. Bu aralar ben de tavuk yemeklerine takmış durumdayım. Tarifini denemeyi çok isterim. Afiyetler olsun. Görüşmek dileğiyle... Sevgiler.
çok güzel bir sunum olmuş canım ellerine sağlık sıcacık sevgiler
Ben de tavuğu tercih ederim her zaman. Pek de leziz göünüyor, ellerine sağlık tatlım..
Sevilciğim,
Önce ziyaretin ve güzel temennilerin için teşekkür ederim canım. Yine harikalar yaratmaya devam ediyorsun.Ellerine sağlık.
Sevgiler
Müge
Canım ellerine sağlık harika görünü
yor kocaman öptüm...
Sevilim güzel yorumun için çoook teşekkür ederim canım Edalar geldi görüştük tabiki öptü beni birtanem harika iki gün geçirdik şimdi Mekke deler konuyla ilgili bir yazıyı şimdi ekledim bloğuma görebilirsin aslında resimlerimiz de vardı birlikte ama eklemek istemedim onlar bana kalsın değilmi?:))
inşaallah birgün sende gelirsin görüşürüz sevgiler canım
bizde de eşim hiç tavuk yemez:(
hasret kalıyorum valla tavuğa:)ellerine sağlık canımmmm,nefis görünüyor nefiss
öpüyorum
Valla ben eti de tavuğu da severim, hiiç bahanem yoktur, her zaman yerim!
sevilcim herzamanki gibi nefis olmuş.bende deneyeceğim mutlaka
yemek koyduğumuz suyunu çekene kadarmı pişireceğiz fırında,suyu azmı kalmalı?
Gülşah hanım evet suyu çekene ve tavuk pişene dek pişirilecek çatal ile hafifçe bakarsınız pişip pişmediğini anlarsınız ..
sevgilerimle
Yorum Gönder