Daha önce size dereotlu pilav tarifi vermiştim.Pilava ne kadar yakıştığını ve nasıl lezzetli olduğundan bahsetmiştim.Pilav severler eminim bu pilavı da deneyecek ve bana hak vereceksiniz.Hep derim eşim pilav sevmez diye bende ona Pilavı sevdirmek için sürekli farklı yöntemler kullanıyorum .Artık sevdirmeyi de sanırım başardım.:))
Havuçlu Pilav
- 2 bardak baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy havuç
- yarım demet dereotu
- 4 yemek kaşığı YONCA sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinçler tuzlu sıcak suda 15-20 dk kadar bekletilir.
- Havucun dışı bir bıçak ile temizlenir. Önce uzunlamasına jülyen olarak doğranır.Sonra o jülyen havuçlar minik minik küp haline getirilir.
- Pirincin nişastalı suyu çıkana dek (4-5 kez yıkayarak) pirinçler süzmeye bırakılır.
- Pilavı yapacağımız tavanın içinde sıvıyağ ve tereyağ eritilir.
- Küp küp doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki kez çevirdikten sonra süzülmüş olan pirinçler ilave edilir.
- Pirinçleri de biraz kavurduktan sonra elimizle ufaladığımız tavuk bulyon ilave edilir.
- 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilavesi yapılarak önce orta hararetli sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
- Pişen pilava ince ince doğranmış dereotu ilave edip karıştırılır. Tencere ve kapak arasına temiz bir mutfak örtüsü yada kağıt havlu konur demlenmeye bırakılır.
- Demlenen pilav kek kalıbına konularak servis tabağına ters çevirilir.
- Afiyet olsun.
4 yorum:
Arkadaşım şu an açımmmm ve pilav nefis göründü gözüme...Ellerine sağlık canım..
Sevgiler...
Senin bu pilavların ayrı ayrı güzel dereotu var içinde bayılırım havuç girincede biraz özbek pilavını andırır. Denenecekler listesine eklendi canımmm ellerine sağlık...
of of of görüntüsü bile yeter ellerine sağlık canım
Sevil bu pilav harikaaaaaa görünüyor dereotlu tarifleri severım ellerıne saglık canım sevgıler:)
Yorum Gönder