Şehriyeli Pilav
Şehriyeli Pilav
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç (baldo)
- 1 çay bardağı şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya YONCA sıvıyağ
- 3 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda 30 dk kadar bekletin.
- Tencereye sıvıyağ şehriyeleri koyup pembeleşinceye dek kavurun.
- Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ilave edin.Pirinçler parlak bir hal alana dek kavurun.
- Su ölçüsü bire bir buçuktur.Kaynamış suyu (3 su bardağı ) pirinçlere ilave edip tuzunu ekleyin ve karıştırın.
- Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
- Piştikten sonra tencere ve kapak arasına kağıt havlu yada temiz mutfak bezi kapatıp demlenmeye bırakın.
- Afiyet olsun.
Not: Bu şekli Softbowl nilüfer kek kalıbını kullanarak yaptım .Soft Bowl ürünleri için tıklayınız.
Yorumlar
sevgilerimle...
Bu arada bloğumda senin için bir ödülüm var;) beklerim;)
Sevgiler, öptüm kcmn;)
Yeni adresim http://tarifbahcesi.blogspot.com
Bloggerde yeni olduğum için pek bilmiyorum. Ama önerilerin filan olursa memnuniyetle öğrenmek isterim.
Canım seni çok özledim inşallah yazın piknik filan olursa gelirim.
Hemde bol bol pasta malzemeleri ile :D
Almanyadan bir isteğin varsa söyle canım.
Kendine iyi bak. Öptüm.... Nesrin
Yeni adresim http://tarifbahcesi.blogspot.com
Bloggerde yeni olduğum için pek bilmiyorum. Ama önerilerin filan olursa memnuniyetle öğrenmek isterim.
Canım seni çok özledim inşallah yazın piknik filan olursa gelirim.
Hemde bol bol pasta malzemeleri ile :D
Almanyadan bir isteğin varsa söyle canım.
Kendine iyi bak. Öptüm.... Nesrin
hele minnoş kızım çok sever, ellerine sağlık canım, sevgiler