Pastane Poğaçası
2010 Yılının ilk kahvaltı sofrasında misafirlerime ikram ettiğim poğaçam..
Bu poğaçanın tarifi sevgili birsel-irem e ait onun tarifini aynen yayınlıyorum.Teşekkürler birselcim..
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
¼ bardak sıvıyağ
1 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya yarım küp yaş maya (Ben yaş maya kullandım.)
1 bardak su
İçi için:
75 gram margarin, yumuşak
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Un, tuz, şeker ve maya geniş bir kapta karıştırılır. Oda sıcaklığındaki su ve sıvıyağ karışıma eklenip 5 dakika kadar yoğrulur. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hazırlanan hamur ağzı kapalı bir kaba alınıp 20 dakika oda sıcaklığında bekletilir. Bekletilme süresi sonunda 12 eşit parçaya ayrılır. Eller arada bir sıvıyağla yağlanıp mutfak tezgahı üzerinde tek elle yuvarlanarak düzgün bezeler yapılır. Margarin bezelerin üzerine eşit miktarda paylaştırılır. Hamur parmak uçlarıyla yassıltılıp gerekirse kenarlardan çekiştirerek tatlı tabağı (15-20 cm çapında) büyüklüğünde açılır. Hamur rulo şeklinde sarılır, uçları ters yöne çevrilerek burgu şekli verilir ve iki ucu açılmayacak şekilde birleştirilir. Hazırlanan açmalar yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Mayalanması için 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletilir. Mayalanmış açmaların üzerine yumuşak hareketlerle yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Bu poğaçanın tarifi sevgili birsel-irem e ait onun tarifini aynen yayınlıyorum.Teşekkürler birselcim..
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
¼ bardak sıvıyağ
1 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya yarım küp yaş maya (Ben yaş maya kullandım.)
1 bardak su
İçi için:
75 gram margarin, yumuşak
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Un, tuz, şeker ve maya geniş bir kapta karıştırılır. Oda sıcaklığındaki su ve sıvıyağ karışıma eklenip 5 dakika kadar yoğrulur. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hazırlanan hamur ağzı kapalı bir kaba alınıp 20 dakika oda sıcaklığında bekletilir. Bekletilme süresi sonunda 12 eşit parçaya ayrılır. Eller arada bir sıvıyağla yağlanıp mutfak tezgahı üzerinde tek elle yuvarlanarak düzgün bezeler yapılır. Margarin bezelerin üzerine eşit miktarda paylaştırılır. Hamur parmak uçlarıyla yassıltılıp gerekirse kenarlardan çekiştirerek tatlı tabağı (15-20 cm çapında) büyüklüğünde açılır. Hamur rulo şeklinde sarılır, uçları ters yöne çevrilerek burgu şekli verilir ve iki ucu açılmayacak şekilde birleştirilir. Hazırlanan açmalar yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Mayalanması için 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletilir. Mayalanmış açmaların üzerine yumuşak hareketlerle yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Bugün bana yapılacak çok iş çıkardınız.Pastane poğaçasını çok severim bir de yanında İzmir tulumu olur sa :))))İzmir den Sevgiler.Mine
Ellerine sağlık canım. Poğoçan nefis görünüyor.
Öpüyorum o güzel yanaklarından
sevgiler
iyi pazarlar canım
kahvaltı benim için kurulmuş bir öğün gibi bayılıyorum her çeşidine ve böyle özenle hazırlanmış sofralara...
aşağılara inip sofrayı ve tüm detayları baya bi inceledim de :))
ellerine sağlık arkadaşım.misafirlere hoş bir ziyafet sunmuşsun.
sevgilerimle.
Sevgilerimle.
ellerine sağlık Sevilcim..
bayagı oldu gorusmeyelı..
umarım ıyısındır..
sevgiler canım:)