Bir blog yazarı olunca değişik tatlara açık oluyor insan .Bu tatlıyı ayağım alçıda iken yemekteyiz proğramını izliyorduk kayınvalim ile beraber .İlginç gelince evdede malzeme olunca yapalım.dedik..
Şahsi fikrimi sorarsanız muz yerine sadece elma olsa idi daha güzel olurdu bu nedenle bence siz elma ile denemelisiniz.Ben yaptığımız şekilde tarifi vereceğim Her türlü meyva ile denemek gerek acaba tadı nasıl olur diye :))
- 1 adet Muz
- 1 adet Elma
- 2 yemek kaşığı Muratbey Tereyağ
- Ceviz
- Nar taneleri
- Bal
Yapılışı :
Dilimlenmil elma ve muzları tereyağda kızartıyoruz.Ayrı bir kapta tekrar tereyağ eritip içerisine bal ekliyoruz.Bu hazırladığımız sosu kızaran meyvalrın üzerine döküp
Ceviz ve nar taneleri ile süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun ..
10 yorum:
eline sağlık sevilcim. çok ilginç olmuş. çin mutfağında vardır muz ve ananas kızartması, sanırım anlattığına benzer bir şekilde yapılıyor. ama elmayı duymamıştım pek ilginç bir fikir. öptüm şekerim.
Offff offf canısı ellerine sağlık.
tam bir kalori ve enerji bombası ko
caman öptüm...
Sevilcim çok değişik bir tarif,meyve kızartmasını ilk defa görüyorum...
denemek lazım...sevgiler...
benimde denemek istediğim bir tat ama bir türlü yapmaya cesaret edemedim kızartma işleriyle aram iyi değil pek:)ellerinize sağlık.sevgiler..
meyve kızartması ha değişik birşey ama merak ettim evdeki elmaların sonu kızarmak :D
mimosa ;
valla balım bende duymamıştım yemekteyizde görünce yaptık kayınvalidemle :))
derya ;
sorma ablacım kaloride kelimemi atom bombası :))
tetesal ;
dene bakalım canım begenecekmisin ben elmayı çok begendim..
elif ;
elifcim valla degişik tatlara acık olmak gerek az yap dene begenirsen daha fazla yaparsın..
karabidıkım ;
elmalar yaşasın diye bagırıyordur çürümeyecegiz nefis bir tat olacagız diye :))
Yorum Gönder