malzemeler:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç (ben kullanmadım bu sefer )
- 2 adet domates
- 1 kg bezelye
- 2 adet patates (ben kullanmadım bu sefer )
- 1,5 litre kaynar su
- tuz
hazırlanması:
Tencereye yağı, yemeklik doğranmış 2 soğanı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış 2 havucu alın. soğanlar ölene kadar kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. kavurmaya devam edin. Bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin. bir iki defa karıştırın. tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.)
Piştikten sonra tuzunu ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
9 yorum:
Canım çok severim ellerine sağlık....
Çok severim...
Kızım görmesin bezelye ye de " bebi " diyor ve sadece tanelerini yiyor..
Ellerine sağlık.
ellerinize sağlık sevil hanım.öok severim
ellerine sağlık şekercim çok sevdiğim bir yemektir.yanında da pirinç pilavı:)))nefisssss:)
öpüyorum
Sevil'cim etkinlik için bir tarifim daha var bakabilirmisin...
ellerine sağlık aşşağıdaki koca keki görmedim sanma deneyeceğim sevgiler
Ben de çok severim ama patetes koymamışsın canım ya :))
Elcazlarına sağlık canım bu arada tabağından pek bi güzelmiş hani güle güle kullan.......
canlarım hepinize güzel yorumları için tşk ederim..
Yorum Gönder