Günaydın sevgili ziyaretçilerim..
Bugün sizlere TuzBİBER Dergisinin Ekim sayısında yer alan "Zeytinyağlı Bamya Yemeği" ile merhaba demek istedim .
Bamya bizim evde en çok sevilen yemeklerden biridir.Annem ve kayınvalidem kadar olmasada bende elimden geldiğince onların lezzetini yakalamaya çalışıyorum.Kendimce bir iki püf noktası yazdım tarifimin altında umarım sizde yapar ve beğenirsiniz.
Hepinize güzel günler dilerim.
Sevgilerimle
ZEYTİNYAĞLI BAMYA YEMEĞİ
Malzemeler:
1 kg bamya
2 adet orta boy soğan
3 adet büyük boy domates
yarım su bardağı Yonca zeytinyağı
yarım limon suyu
3 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
Su
Tuz
2 adet orta boy soğan
3 adet büyük boy domates
yarım su bardağı Yonca zeytinyağı
yarım limon suyu
3 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
Su
Tuz
Hazırlanışı:
1. Bamyaların sap kısımlarını küçük ve keskin bir bıçakla huni şeklinde temizleyin.
2. Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
3. Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun.
4. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
5. Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
2. Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
3. Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun.
4. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
5. Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
NOT:
-Bamyanızı mutlaka ayıklamadan önce yıkayın ve süzülerek kurumasını bekleyin.
- Soğanınızı ve diğer malzemelerinizi hazırladıktan sonra bamyalarınızı soyun ve bekletmeden yemeğe katın.
- Bamya pişiriken salça yerine mutlaka domates kullanın.
- Pişerken limon suyu eklemeyi unutmayın.
- Yemeği fazla karıştırmayın.
39 yorum:
SEVİLCİM Bamya yı çok seviyorum çok güzel ve iştah açıcı görünüyor bamyayı ben ayıklayıp yıkıyorum temiz havluyla iyice kurulayıp limonunu sıkıp 1 saat kadar bekletiyorum sonra pişiriyoum hiç sünmmüyor çokta lezzetli oluyor limonun ekşisini çekiyor sünmesini engelliyor yemeği pişirirkende biraz limon ilave ediyorum ellerine sağlık canım sevgiler
merhabalar, ellerine sağlık, hastasıyım bamyanın, olmazsa olmaz yemeklerimden, evde kimse yemiyor tek kendim için pişiriyorum:)bir püf daha:bamyaları ayıkladıktan sonra üzerine sirke döküp karıştırıyorum,yemeğin suyu hazırlanınca içine önce limon suyu sıkıp , sonra bamyaları yıkayıp atıyorum.
Sevilciğim bamyanın her türlüsünü çok severim. Bamyalar fotoğrafta harika görünüyor ellerine sağlık canım.
Canım; ellerin dert görmesin, bamyaya bayılırım...Eskiler bağırsak hastalıklarında bamya kürü yaparlarmış, haftada bir bamya yemek bağırsaklar için çok yararlı imiş,tatlım Bursa'ya gelmeni bekliyoruz....Öptüm.....
canım emeğine ve ellerine sağlık nefis bir lezzet bence
önceden ağzıma koymadığım bir sebzeydi bamya.ama nolduysa evlendikten sonra hem kurusuna hem tazesine bayılıyorum..şahane görünüyor şirinem ellerine sağlık öpüyorum sevgiler
Çok güzel olmuş canım,ellerine emeğine sağlık..Bir zamanlar yemezdim,bir tadınca vazgeçemedim :) Mutlu günler diliyorum..sevgiler..
bende böyle susuz tane tane olanını çok severim eline sağlık canım
Doğru ellerde harika pişen sebzedir bamya.ben en son pişirmem de biraz hardal tozu ile zerdeçal da ekledim, Tijen İnaltong'dan öğrendiğim üzere, rengine kıvamına hayran kaldım. Ellerinize sağlık...
ekşilice olsa da yesem şimdi, ellerine sağlık nefis gçrünüyor :)
Bamyayı her türlü çok severim,ellerine sağlık Sevilciğim.sevgiler.
Kusursuz pişmiş bir bamya benim için vazgeçilmezdir;) ellerine sağlık ve afiyetler olsun Sevilim.
Kocaman öptüm tatlı yanaklarından...
Bana çok güzel bir hediye geldi bende size gönderiyorum.
hediyenizi almak için lütfen blogumu ziyaret edin.
sevgiler.
dondurucuya attığım bamya ve domatesler nasıl güzel kurtarıcı oluyor benim için
misler gibi gözüküyor ellerine sağlık canım
voilaaa!!! işte budur...tam sevdiğim şekilde pişirmişsin sevilimmm içinde sarımsak var ellerine sağlık tam tetamatında..afiyet şifa olsun hayatım.öptüm çok...
Canım ya sen benim içinde ye bu ha
rika yemekten:))Benim evin beyleri
yemediği için yapamıyorum.Kocaman
öptüm.
sevgili sevil ablam ellerine sağlık.inanılmaz güzel bir görüntü.dergilerde boy boy resimleri basılacak kadar güzel hani:))afiyet olsun tadanlara.sevgiler...
Canımcım selam ,nasılsın... Bamya en sevdiğim yemekler arasındadır nefis gözüküyor ellerine sağlık...Yanında tereyağlı pilav ile of of offf ... yani..bir tabak aldım :) SEVGİLER....
selammm
ağzım sulandı bu ne kadar lezzetli yemekler böyle bayıldım
ellerine sağlık
Sevilim ben bamyacıyım.Etli tavuklu sade farketmez sen yap ben yerim :)) Ellerine sağlık
BAMYA AŞKIMIZ ORTAK SANIRIM, ELLERİNBE SAĞLIK sEVİL'CİĞİM.
Hayırlı günler, çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
off bamyaya bayılırım..ellerine sağlık..domates gerçekten çok güzel oluyor içine.:))
sevilcim nefis olmuş kıvamı mükemmel :)
sevgiler canım
ben de çok severim bamyayı, ekşili ekşili mımm:)
ellerine sağlık canım benim..
Kaç zamandır bir bamya yapacağım koşuşturmaktan olay oldu:) ellerine sağlık canım. Eşim sayesinde alıştım ben bamyaya ve sevdim. Seninki de çok çok lezzetli duruyor:)
daha yemek yemedik bamyayıda çok severim tabağı alıyorum. ellerine sağlık
Bamyayı çok severim deepfreeze koyarım sonbahar da . nefis pişmiş salyalanmadan harika afiyetler olsun..
Sevil çok severim inan olsa iki tabak yerim.
Allahtan bu yaz bol yedim..
ellerine sağlık canım
sevgiler
ellerine sağlık bamya benimde çok sevdiğim ama nadiren yaptığım bir yemek özellikle bol limonlu çok seviyorum şuan canım çekti olsada yesem...sevgilerimle
ellerine sağlık bamya benimde çok sevdiğim ama nadiren yaptığım bir yemek özellikle bol limonlu çok seviyorum şuan canım çekti olsada yesem...sevgilerimle
Sevilcim, bamya benim de güzel yaptığım ama her defasında annemin ve kayınvalidemin yaptıklarının dokusunu yine tutturamadığım için hayıflandığım bir yemek..Püf noktaları hakkatten de çok önemli. Bamya riskli bir lezzettir çünkü. Eline sağlık, tam kıvamında görünüyor..
Bayıldım, zaten oldum olası bamya ya bayılırım ama tarife ayrı bayıldım =)
Sevil'cim gerçekten nefis görünüyor, resim o kadar canlı ki çatalı uzatsam alınacak gibi. Ellerine sağlık.. (her gün takipçinim haberin olsun)
sensepişir.com / Nilgün
canım günlüğümde MİMin var
sevgiler..
Bamyayı çok severim ama zeytinyağlı hiç pişirmedim. Mevsimi geldiğinde ben de deneyeceğim. Ellerine sağlık, nefis görünüyor.
Sevgilerimle...
Bamyaya bayılırım hele birde diri pişmişse pelte gibi olmayacak bol limonu bas üstüne afiyetle indir mideye ellerinize sağlık .... :)
ablacım biliyormusun babam "sen bamyayı annenden güzel yapıyorsun" dediğinde bana kendimi çimirmiştim rüyamı bu diye annemdengüzel yapmak böyle bir terim bile yokken lugatımda bunu başarmak nasıls evindirici bilemem..
bamyayla çok duygusal ve profosyonel bir bağımm var anlayacağın:)
Bayılırım bamyaya süper görünüyor ayrıca enson koyduğun pilav da harika ellerine sağlık.
Yorum Gönder