Bugün sizlere bir tarif daha vermek istiyorum bu yemeğimizde yine iftar masama ait bir yemek kışında yapılabilecek bir yemektir güveç .Kış sebzelerini kullanarak yapabilirsiniz.
Güvecimi kuzenimin düğünü için gittiğim Ankara gezimden dönüşte almıştım.
Güveçte pişen yemekler her zaman nefis olur demişlerdi bende denedim ve çok memnun kaldım İlk denem bu yemek oldu..
İlk fırsatta güveçte nohut ve fasulye yapacağım.. Bakalım onlarda nasıl olucak tatları ..
Tüm ziyaretçilerime güzel bir akşam diliyorum .
İstanbul'dan sıcacık sevgiler
Etli Yaz Güveci
250 gr dana kuşbaşı
2 adet havuç
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı YONCA biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
YONCA Zeytinyağ
sıcak su
Yapılışı:
Etler yıkanıp az bir su koyulup düdüklü tencerede 15 dk pişirlir.
Güveç kabına soğan ve sıvıyağ konulup kavururlur.Patlıcanlar alacalı soyulup 1 parmak eninde doğranıp tuzlu su içerisinde kararmasın diye bekletilir.
Biberler soğanlara ilave edilir.Domates rendelenip eklenir ve üzerine düdüklüden çıkarılan et konulur bir iki çevirilir.
Patates,kabak,havuç ve patlıcanlar ilave edilip salça ve baharatları ilave edilip sıcak su eklenir.Kısık ateşte etler ve sebzeler pişene dek pişirilir. (YAKLAŞIK 3 SAAT)
Afiyet olsun ..
34 yorum:
Guvecte pisen yemek hakikaten ayri bir lezzetli oluyor. Ellerine saglik goruntude cok guzel.
Güvenç yemeklerinin tadına doyum olmaz hele bir de bunu ekmek fırınına yada odun ateşinde pişireceksin ki tadına doyum olsaz ...
Tabi günümüz koşullarında bu mümkün değil ama yinede güveç bir bambaşka oluyor ellerine sağlık canım.....
Ellerine sağlık sevilim... şimdi diosundur ki bu kız bankadan giremiodu nasıl yorum yazıo evdeyiimm hastayım raporluyum maaşesef :)
Güveçte pişen yemeklerin tadı bir başka güzel olur, ellerine sağlık sevilcim nefiss gözüküyor. Afiyetler olsun, sevgiler.
Ellerine sağlık çok harika gözüküyor
Suyuna ekmeğimi bandığımı hayal edebiliyorum
Nefis olmuş canım
Ellerine sağlık canım
Kocaman öpücükler
sevgiler
sevilim
güveçte pişen yemeğin üstüne varmı bir yemek daha....
Ama ahhh ama o kadar saatte nasıl beklenecek:))))))
ellerine sağlık canım
akşam oldu, artık eve gitmek ve akşam yemeğimi yiyip dinlenmek istiyorum, bu tarif koktu burnuma sıcak sıcak, ekmek bandırılası... Ellerinize sağlık!
enfes birşey . elinize saglık
Sevilciğim,tok olmama rağmen nasıl da canım çekti anlatamam,yemeğin suyu olsun pişme şekli olsun,öylesine iştah açıcı ki,tek kelimeyle şahane..Ellerine sağlık,afiyet,şifa olsun canım..
Sevilciğim,tok olmama rağmen nasıl da canım çekti anlatamam,yemeğin suyu olsun pişme şekli olsun,öylesine iştah açıcı ki,tek kelimeyle şahane..Ellerine sağlık,afiyet,şifa olsun canım..
Sevilciğim,tok olmama rağmen nasıl da canım çekti anlatamam,yemeğin suyu olsun pişme şekli olsun,öylesine iştah açıcı ki,tek kelimeyle şahane..Ellerine sağlık,afiyet,şifa olsun canım..
Sevilciğim,tok olmama rağmen nasıl da canım çekti anlatamam,yemeğin suyu olsun pişme şekli olsun,öylesine iştah açıcı ki,tek kelimeyle şahane..Ellerine sağlık,afiyet,şifa olsun canım..
allahım nasılda güzel bir görüntü bayılırım güvece. ellerine sağlık.
Ellerine saglik.Görüntü mükemmel gercekten. Sevgiler...
Ellerinize sağlık arkadaşım güveç harika görünüyor afiyet olsun sevgiler
Görüntü harika!
sevilcim bu ne güzellik ellerine sağlık
güvecin lezzeti başka oluyor bende her gidişimde Ankaraya güveç alıcam diyorum ya da annemin güvecine el mi koysam:))
ellerine sağlık arkadaşım enfes bir yemek olmuş
Sevdiğim yemekler arasındadır güveç..
Güveç kabı genelde Eskişehir'in Mihalliç cık ilçesinde yapılıyormuş,pazarlaması ve dağıtımı ise tüm Türkiye ye...
Sevilciğim güveçte pişen yemekler gerçekten daha lezzetli oluyor. Türlün çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.Afiyet olsun
Cok severim, ellerine saglik Sevil'cigim. Bir geldigimde benim de buyuklerden almam lazim, guvec kabi yani :)
Sevgileirmi gonderiyor ve de cok guzel bir hafta diliyorum.
Sevilciğim öncelikle uzun süredir ziyaret edip yazamadığım için özür dilerim. İşlerimde değişiklik oldu çok yoğunum tarifleri okusam bile geri dönüp yazamıyorum.Güveçe gelince annem mahallemizdki fırına verip pişirirdi nefis bir kokusu olur ellerine sağlık çok öpüyorum sevgiler...
ellerinize sağlık.banada kayınpederim yapıyordu. bu sene buluşunca ytapmadı ama hatırlatmak gerek vede öğrenmek.
Bana gücevte pisen yemek olsunda yazinda kisisinda hic bikmadan yerim,güvecin yemege sinen kokusunu cok seviyorum Türkiyeye gidince bende alacagim,yemegin kokusu sanki buraya geldi buram buram ellerine saglik Sevilcim kaldiysa bir tabak alsam
Patlıcan mevsimi geçti,geçecek.Geçmeden yapmak lazım.Ellerine sağlık Sevil.Mutlu geceler...
Görüntü muhteşem ellerine sağlık .Sevgiler
günaydın güveçte pişen yemeğin tadı da farklı bir lezzetli olur. ellerine sağlık
Sevilcim afiyetler olsun..Bana yaptığın yorumu hatırlıyorumda ben 3-4 saat pişmesini bekleyemem hepsini kzıartsakda süre kısalsa demiştin..Gördün değilmi şimdi yavaş yavaş pişenin ne derece leziz olduğunu:)Bende hafta sonu kuru fasülye denedim etsiz..Gerçekten süper oluyor..Ellerine sağlık çok öptüm
aylincim çok haklısın tatlım ama senin sözünü dinledim ve yanılmadım nefis oldu nefis
sıra kuru fasulyede :)
Biz de güveci babam konuşturur:) Seninki de çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık:)
sevilciğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor bende bu yakınlarda güveçte kuru fasülye pişrdim oldukça lezzetli oluyor .sevgilerimle...
sevilciğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor bende bu yakınlarda güveçte kuru fasülye pişrdim oldukça lezzetli oluyor .sevgilerimle...
sevilciğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor bende bu yakınlarda güveçte kuru fasülye pişrdim oldukça lezzetli oluyor .sevgilerimle...
Yorum Gönder