Sevgili Blogger Dostlar,
Türkiye’de pek çok kadın farklı sebeplerden ötürü erken doğum yapmak zorunda kalıyor. Devlet doğum iznini, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz olmak üzere toplam 16 hafta olarak belirlemiş durumda. Erken doğan bebekler, zamanında doğan bebeklere göre daha fazla bakım ve anne sütü ihtiyaçları olduğu halde, bu süreyi kuvözde geçiriyorlar.
Prematüre bebekler, kuvözden çıktıkları anda anneleri işe başlamış oluyor. O zaman erken doğan bebeklerin annelerine daha uzun süre doğum izni verilmesi gerekmez mi? Pınar Reyhan, Yeni ANNE ve Yeni HAMİLE ekibiyle birlikte sorunun değil, çözümün bir parçası oluyor.“Annemi İstiyorum” sosyal sorumluluk projesini duyurmak için siz de kampanyanın detaylarını paylaşın, hep birlikte erken doğum yapan annelere ve bebeklerine umut olalım.
Erken doğan bebekler, anne sütü ve sevgisinden mahrum kalmasın diyorsanız http://www.annemiistiyorum. com/ ‘daki formu doldurarak kampanyaya destek olabilirsiniz.
Sevgilerimizle,
5 yorum:
bravo işte herkesin böyle duyarlı olması lazım.
Sevilcim ben de prematüre dünyaya getirdim oğlumu. 8 aylıktı ama kilosu çok düşüktü, 1900gr. Gerçi çok daha minikleri var bu yavruların ama küçüktü işte. Neler yaşadığımı, nasıl beslediğimi, büyüttüğümü yazsam inan roman olur. Bu bebeklerin annelerine o kadar çok ihtiyacı var ki,annelerin bu kadar işe dönmesi cidden acımasızca birşey. Çok şükür ben her anında yanındaydım, ama olamayan annelere ne büyük eziyettir bu, umarım ses getirir bu kampanya
çok haklısın bende yaklaşık 1 ay önce kadar erken doğum yaptım ve 1 ayım gitti.yediler.
siteye ugradım nekadar güzel bir yazıydı yaa cok etkılendımm :(
Evet, bencede uzatılmalı. Doğum izninde sezeryanla doğursanızda bazen 12 hafta vermiyorlar. Normal bir hastanede sezeryanla doğum yapan ama hastanenin 8 hafta rapor verdiği durumlar oluyor. Heyet raporu vermeye yetkililer sadece 12 hafta rapor veriyor, oda sezeryanla doğum yaparsanız. Anneler bebekleriyle bir ay daha geçirmek için bile sezeryan seçebilirler.
Yorum Gönder