Patlıcan mevsimi geçmeden bu enfes böreğide mutlaka yapmalısınız. Benim gibi patlıcanlı tatları seviyor ve patlıcan mevsimini dört gözle bekleyen biri aynı zamanda çabuk ve lezzetli bör börek yapmak istiyorsanız. Sevgili Ayşe Tüter’in bu tarifini şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Patlıcanlar közmatikte yada fırında közlenir. Kabukları soyulup ince ince kıyılır. Yufkalar üst üste dizilip 4 parçaya ayırılır. Toplam 8 üçgen elde etmiş oluruz. Üçgen parçanın biri tezgaha alınır. Fırça yardımı ile yufkaya yağ sürülür. Üzerine köz patlıcan konur. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip paçanga böreği gibi kalın olarak sarılır. Kenarda duran önce çırpılmış olan yumurtaya bulanıp sonra galeta ununa bulanır. Kızgın bol yağda kızartılır. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanıp sıcak olarak servis edilir.
Dilerseniz bu böreği airfryerde de yapabilirsiniz. Galeta unu kısmına göre aynı işlemleri yapın. Airfryer sepetini fırça ile yağlayın ve sepete böreği koyup 4 dakikaya ayarlayın. 2. dakikada ters düz edip pişip pişmediğini kontrol ederek istediğiniz kızarıklığa gelene dek kızartın.
Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek” başlıklı yazıya 20 yorum yapılmış.
Beklerim..
Sevgiler
bugün el açması olarak yapmaya niyetliyim bu böreği hadi bakalım yaparım inşallahh:)
ellerine sağlık ablacımm:))
ellerine sağlık canım
sevgilerimle..
Ellerine emeğine sağlık canım..
Ben de yapıcam inşAllah yaz patlıcanları bitmeden
Mutlu haftalar diliyorum..
Sevgilerimle..