Bu yaz neredeyse haftanın 3 günü evimde patlıcan közledim. Halada dolabımda mutlaka bulunur. Köz Patlıcan salatasını çok severim. Son zamanlardaki favorimizde köz patlıcan çorbası. Bu çorbayı Ramazan bayramından önce kızımı almak için Zonguldak’a gittiğimde Oktay ustayı izlerken görmüştüm. O gün hemen bahçede patlıcan közleyelim dedik ve bahçede ateş yakıp orada patlıcanları közledim. Her ne kadar fırında ve közmatiklerde de közlesek de patlıcanları bahçede odun ateşinde közlenen patlıcanın tadı hiç bir şeye değişilmez.
Farklı bir tat arıyor iseniz. Bu çorbayı mutlaka denemelisiniz.
Köz Patlıcan Çorbası
- 4 adet patlıcan
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı etsuyu veya 1 tablet et suyu tablet
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Su
- Tuz
- Üzerine : Krema yada pulbiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları közmatik , fırında yada odun ateşinde közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup ufak ufak doğrayın.
Çorbamızı yapacağımız tencere içerisine yağı koyup unu ilave edip hafif kavuruyoruz. Patlıcanları ekleyip az daha kavurup et suyu ve suyu ekliyoruz. Çorbanın kıvamına göre suyu koyun. Eğer pişmeye yakın koyulaşırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Çorba kaynayınca damak tadınıza göre tuz ve 1 bardak süt ilavesini yapıp 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın. Dilerseniz servis yaparken kırmızı biber yada krema ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Facebook dan izlemek için https://www.facebook.com/birdemliksohbet
Facebook grubum içinde https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
yaptığında ne çok sevmiştim sevilciğim.
afiyetler olsun
bende vazgeçilmez buluyorum
Denemek lazim eline saglik arkadasim
Nasıl bir tat acaba ?
Ellerine sağlık.
Sevgler
çok öperim seni çooook:)