Günaydın sevgili dostlar.. Hafta yeni başladı of çok yoğun bir hafta olacak derken hafta bitti bile . Hepinize güzel bir hafta sonu ve hayırlı bir cuma günü diliyorum. Bu Cuma günü tatlı günü olsun istedim. Bayramda büyükannemlere , halama ve ev halkına tepsilerce kadayıf tatlısı yaptım. Bu enfes lezzetti yapmasını çoğunuz biliyorsunuz ama bende arşivimde olsun diye yeniden yayınlamak istedim. Bu bayram tatlı olarak yapamadıysanız Kurban bayramında yaparsınız belki hadi bakalım nasıl yapmışız bakalım .
Malzemeler : 1 Tepsilik
- 750 gr taze kadayıf
- 300 gr ceviz (iri çekilmiş)
- 1 paket tereyağ (eritilmiş) 200 gr
Şerbeti için:
- 6 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Kadayıfları yufkacılardan yada marketlerden bulabilirsiniz. 750 gr kadayıf fotoğrafta gördüğünüz tepsi için yeterli geliyor. Yani orta boy yuvarlak fırın tepsisi için.
Kadayıfları eliniz ile havalandırararak yarısını tepsiye dizin. Üzerine her tarafı kaplayarak cevizin tamamını serpin. Kalan kadayıfıda üzerine kapatıp bastırın. burada püf noktası kadayıfı iyice bastırmaktır. Aynı boyutlarda bir tepsiyi üzerine koyup iki avcunuz ile tüm gücünüzle bastırın. buradaki amaç kadayıf alt kadayıfla birleşmesidir. 1 paket olan tereyağımızı eritip kadayıfın her yanına dökün.
Bu arada şerbet için su ve şekeri ocağa alın. Kaynadıktan sonra 1 adet limonun suyunuda sıkıp bir taşım daha kaynatın. Şerbeti ılmaya bırakın.
Fırınınızı 170* ye getirip kadayıfı fırına koyun. Altı ve üzeri iyice kızarana dek pişirin. Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçince tüm şerbeti kadayıfa dökün. Sonra tepsiyi yan tutup fazla şerbeti süzün. Şerbeti çektikçe tenceredeki süzdüğünüz şerbeti ilave edin ki tatlınız fazla şerbetli yada hamur olmasın.
Afiyet olsun..
Kadayıf Tatlısı – Bayram Tatlıları” başlıklı yazıya 10 yorum yapılmış.
Beklerim..
Kadayifiniz da harika olmus hani ,pastane deki tatli tepsileri gibi gorunuyor.
ellerinize saglik
Sevgiler..