Günaydınnn sevgili dostlar ve izleyenlerim.
Ramazan bayramanında eltimin yaptığı bu enfes tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim bugün. Tarifini sevgili Portakal ağacından alarak yaptı. Yapım aşamalarına ait fotoraflar maalesef makinadan silinince yayınlıyamadım. Tarifi çok basit anlamadığınız nokta olursa lütfen yorum yazın. İlk fırsatta tekrar yapıp yapım aşamalarını fotoğraflayacağım.
Malzemeler:
•2 yumurta
•1 çay bardağı Yonca sıvı yağ
•1 su bardağı süt
•1 çorba kaşığı sirke
•1 fiske tuz
•4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
•250gr nişasta; açmak için
•200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
•1 paket tereyağı
•1 çay bardağı Yonca sıvı yağ
•1 su bardağı süt
•1 çorba kaşığı sirke
•1 fiske tuz
•4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
•250gr nişasta; açmak için
•200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
•1 paket tereyağı
Şerbeti:
•5 su bardağı toz şeker
•4 su bardağı su
•1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik
•4 su bardağı su
•1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik
Hazırlanışı:
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. Hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. Üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
Bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun ve üzerlerine tekrar nişasta serpip her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz).
Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. Üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
Bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun ve üzerlerine tekrar nişasta serpip her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz).
Açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
10 adet yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
Açtığınız 10 lu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
10 adet yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
Açtığınız 10 lu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
Cevizi yumurta akı ile karıştırın. Yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyup, diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Tereyağını eritip 1 dakika kaynatın ve kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın). 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Tereyağını eritip 1 dakika kaynatın ve kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın). 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
Bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. Ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın.
Fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.
AFİYET OLSUN..
Facebook dan izlemek için https://www.facebook.com/birdemliksohbet
Facebook grubum içinde https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
Dilber Dudağı” başlıklı yazıya 24 yorum yapılmış.
Beklerim..
puf puf kabarın çok nefis görünüyor Sevilcim ellerine sağlık tarif gayet anlaşılır şekilde .
hayırlı cumalar dilerim.
Öpsün seni o Dilber dudaklar……
Eltinin ellerine sağlık. İyi hafta sonları..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
Unutkan anne Çiğdem