MALZEMELER:
•5 tane yufka
•3 tane yumurta
•1 su bardağı yoğurt
•1 su bardağı sıvıyağ
•100 gram erimiş tereyağı veya margarin
•1 su bardağı su
İç Malzemesi İçin:
•Peynir (eriyen bir cins olmalı ben ezine kullandım )
•Maydanoz
YAPILIŞI:
Bir kasede su ile yumurta,yoğurt,sıvıyağ,erimiş tereyağı veya margarin çırpalır.
Fırın tepsisi yağlanır.
1. yufka serilir üzerine harca batırılmış başka bir yufka serilir.
Tekrar üzerine yeni bir yufka serilir.
Harçtan bir miktar sürülür
Üzerine 1 yufka daha serilir İç malzemesi konur.
Diğer yufkalarıda aynı işlem yapılarak üzerine soslanarak serilir.
Biraz bekletilir, dilimleyerek kalan sos üzerine dökülür.Bu haliyle 1,2 saat dolapta bekletilir.
Isıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun
7 yorum:
Sevilciğim tepsi böreğin su böreği gibi duruyor, uff olsa da yesem, ne güzel olmuş kat kat. Ellerine sağlık canım, öpüyorum...
Sevil'cim harika bir börek tarifi, ellerine sağlık. Sevgiler.
off harika. Laf aramızda, 3 öğün yesem bıkmam. :) ellerinize sağlık
canım ellerine sağlık.. şuan kurstan yeni geldim ve çok açım şimdi bir dilim olsa ne güzel olurdu:)
sevgiler...
kokusu taaa benim bloga geldi:))
Ellerine sağlık canım...
Canim,
tepsi böregin gercekten cok lezzetli ve yumusacik görünüyor, ellerine saglik diyorum.
Selamlar ve kocaman öptüm
Bazen akşamları yemek yapmak istemediğmde bu tarif benimde kurtarıcım olur.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Yorum Gönder