Malzemeler;
- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Limon
Hazırlanışı;
Pırasalar ayıklanır, yıkanır.
3-4cm uzunlukta kesilir.
Tencereye yağ, pırasalar, dörde bölünüp ince ince doğranmış havuçlar konur.10 dakika pişirilir.
Tuz ilave edildikten sonra 2 su bardağı sıcak su, şeker ve 1/2 limonun suyu ilave edilip pişmeye bırakılır. Suyunu çekip pişince söndürülür. Soğuk servis yapılır.
10 yorum:
her sebzeyi ayrı güzellikte bulur,
her sebzeyi ayrı severim..
galiba pırasa en üst sıralamada :)
elerine sağlıksevilciğim..
iyi tatiller canım.
çok severim,ellerine sağlık...,,önemli değil canım grip oldum.....en kısa sürede iyileşeçeğim umarım...
oh oh şifa olsun ben daha pırasa sezonunu açmadım
Ellerinde sağlık Sevilcim.Pırasayı çok severim, zeytinyağlılarada bayılırım..
sevgiler canım..
ELLERİNE SAĞLIK BAYILIRIM PIRASAYA.BOL LİMONLU HARİKA OLUR SEVGİLER
birdutmasalı;
nunu ablacım tşk ederim ablam sen kadar güzel olmasada yapmaya çalışıyorum canım benim madem çok seversin buyur gel yapayım sana canım...
saniye sultan;
Sultanım tekrar gecmiş olsun acil şifalar tatlım
susam ;
canım annem madem acmadın buyur gel yapayım sanada beraberce yiyelim :))
Zehra;
canım benim zeytinyağlılar hayat kurtarır bilirisin sevmeyen yoktur sanırım canım benim yorumun için tşk ederim
sevgiler
Neşeli günler ;
bu tabak bol limonlu canım buyur al afiyet olsun
Sevgiler
Yorum Gönder