Uzun zamandır arşivimde bekleyen bir tarifti.Yayınlamak bugüne kısmet oldu .
Bir akşam çaya gelen komşuma yapmıştım çok begenildi eminim sizde begeneceksiniz.
Malzemeler:- 2 adet yumurta
- 125 gr margarin
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- Alabildiği kadar nişasta
iç harcı için
2 Adet orta boy havuç
- 1 Çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı hindistan cevizi (Bağdat Baharat)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapımı:
Karıştırma kabına yumurtalar kırılır.
İyice yumuşamış margarin konulup karıştırılır.
Üzerine kabartma tozu,pudra şekeri,alabildiği kadar nişasta koyup elimize yapışmayacak bir hamur elde edilir.
Üzerini örtüp bir süre dinlenmeye bırakılır.Diğer taraftan havucu rendeleyip içine hindistan cevizi,şeker ve tarçın eklenir.
Havuçlar bir süre tavada yumşayana dek sotelenir.Soğumaya bırakılır.Hamur tezgahta açılır ve iç malzeme içine konur. Rulo yapılır.
Üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir.Dilimleyerek servis edilir.
Afiyet olsun..
6 yorum:
kışın vazgeçilmez tadı havuç oluyor elbet ellerinize salık.
canım yine çek farklı bir tarif sunmuşsun,ellerine sağlık.yanlız anlamadığım piştikten sonra mı dilimliyoruz?yoksa pişmeden mi?eğer piştikten sonra ise kurabiyeden yumuşak oluyor sanırım..
bu arada yorumun ve reçeten için teşekkürler hemen yazdım ve eşime siparişi verdim.teşekkürler canım..
selamlar,sevgiler.
evcilik canım ;
tekrar gecmiş olsun yavrularına
Soruna gelince ben pişince sıcakken kestim
karemel mutfak ;
tşk ederim canım
pek leziz görünüyor Sevilcim.
Ellerine sağlık, mutlu haftasonları:)
Papatyam ;
canım tşk ederim
sanada mutlu hafta sonları
Yorum Gönder