Pazar günü 6. blog yazarları buluşmasına gitmiştim. Facebooktan takip edenler biliyorlardır. Eve döndüğümde daha öncede başıma gelen birşeyle karşı karşıya kaldım. Allahtan kısa zamanda fark etmişim. Nedir mi benim dolap gene açık kalmış . Off bu dolabı değiştireceğim artık. Azıcık masrafları azaltıp mutlaka almam şart oldu. Allahtan eşim sabah kalktığında fark etmişti. Buzlukta bulunan tavuklardan bir kısmı çözülmüştü. Çözülen tavuklar bir daha tabiki dondurulmaz hemen neler yapılır diye düşünmeye başladım bile. Cumartesi akşamı misafirim vardı ve saçta kuzu kavurmuş yeriz diyede lavaş almıştım. (Kuzu saç fotoğrafı maalsef bitince çekilemedi daha bir dahakine inşAllah )
Lavaşlarla tantuni yapmaya karar verdim. Tarif ararken sevgili oktayustanın tarifini denemeye karar verdim. Nefis oldu sizde yapmak ister iseniz buyrun tarifi..
Malzemeler:
- 250 gr Şeker Piliç Tavuk göğsü
- 3 adet biber
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber
- 1 tutam yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- Taze yada kuru kekik
- Yonca Sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- 10 adet lavaş ekmeği
Hazırlanışı:
Tavuğu küp küp doğrayın.( Benimkiler azıcık büyük oldu siz daha ufak doğrayın )
Tavaya sıvıyağ ekleyip kavurun. Soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi ve yeşil soğanı doğrayın. Tavuğun üzerine soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesi ekleyin ve karıştırın. Sırası ile biberi, yeşilsoğanı, kırmızı biberi ve taze kekiği dökün. Diğer baharatlarıda ekleyip biraz daha kavurun. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Lavaşları açıp tantuniyi hepsine paylaştırıp dürüm gibi sarın.
Afiyet olsun.
Facebook dan izlemek için https://www.facebook.com/birdemliksohbet
Facebook grubum içinde https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
Tavuk Tantuni” başlıklı yazıya 12 yorum yapılmış.
Beklerim..
(hemen öğle yemeğimi yemem lazım karnım çok acıktı valla)
Ellerine saglik harika gorunuyor.
SEVGİLER…