Bugün inanılmaz mutluyum / mutluyuz..
Beni Facebook sayfamdan takip ediyorsanız biliyorsunuzdur. Artık heryerde yazdım. Twitter , Facebook veFriendfeed den kısacası her yerde yazmışstım Canım Tümayım ile beraber LG Life Tastes Good Championship 2011 yarışmasına katıldığımızı.
Önce Facebook üzerinden oylama vardı ve burada sizlerden oy istemiş ve sizlerde bizleri kırmayarak vermiştiniz. Facebook oylaması üzerinden yapılan yarışmada finale 5 grup katıldık. Biz tabiki yine Damat Paçası ile katıldık. Dün yapılan yarışmada ise yemeğimizi Lg Işık Fırını ile yapıp juri üyelerimize tattırdık…
Ve Tümayımla ben 1. olduk o kadar güzel b,r duygu ki anlatamam. Düşünebiliyormusunuz canım Türkiyemi Türk bayrağımızın altında temsil edeceğiz.. Daha önce oy istedik sizlerden şimdi ise 25 ekimde 12 ülkenin katılacağı WOW HOTELDE yapılacak olan yarışma için dualarınızı istiyoruz. Dualarını esirgemeyin.. LÜTFEN…
Tüm enerjisini ve desteğini esirgemeyen; Öncelikle eşime ve aileme ve tabi canparelerime sonsuz TEŞEKKÜRLER…
Ayrıca bu güzel yemekle beni ve bizleri tanıştıran Tümayımın annsei Tansel Hanıma da teşekkür ediyorum..
EE bu kadar damat paçasından bahsettikten sonra artık nasıl yapılıyor tarifini verelim değil mi ?
Damat Paçası
Malzeme:
3 adet ŞEKER tavuk but
3 adet ŞEKER tavuk bonfile
3 adet yufka
3 yemek kaşığı un (dolu dolu)
3 yemek kaşığı yoğurt (dolu dolu)
3 adet yumurta (orta boy)
1,5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 diş sarımsak (Damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.)
6 su bardağı tavuk suyu (3 su bardağı üst sos için, 3 su bardağı yufkalar için kullanılacak)
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Tuz
Yonca Sıvı yağ
Hazirlanisi:
Tavukları 1,5 suda haşlayıp didikleyin ve suyunu kenara ayırın.
İlk yufkayı, yağladığınız fırın tepsisine kenarlardan taşmayacak şekilde serin.
Üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ serpin.
İkinci yufkayı da aynı şekilde kenarlardan taşmayacak şekilde serin ve üstünü yağlayın.
Son yufkaya da aynı işlemi yapıp üzerini yağladıktan sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembe beyaz oluncaya kadar yaklaşık 40 dakika kadar kızartın.
Bu arada üst sosu için bir tencereye un, yumurta ve yoğurdu koyup çırpın.
Ezilmiş sarımsak ve sirkeyi de ilave edip karıştırın.
3 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar bir el çırpıcısı ya da çatalla çırpın.
Tuzunu da ekleyip ocağa alın ve muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Sosunuzun tadına mutlaka bakın. Daha ekşi istiyorsanız sirke ya da daha sarımsaklı istiyorsanız sarımsak ekleyin.
Tavukların daha lezzetli olması için genişçe bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritip didiklediğiniz tavukları tereyağında bir çevirin.
Kızaran yufkaları fırından çıkarın ve üzerlerine kalan 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyin.
Bunun üzerine hazırladığınız sosun tamamını dökün ve tepsinizin her yerini kaplayın.
Didiklenip tereyağında çevrilmiş tavuklarınızı sosunuzun üzerine döşeyin.
Ayrı ufak bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin ve ocağın altını kapatıp tavaya pul biberi ilave edin.
Tavukların üzerine yaktığınızı yağı gezdirin.
Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…
Tarif aynen Tümayın Mutfağından dan alınmıştır..
Facebook dan izlemek için https://www.facebook.com/birdemliksohbet
Facebook grubum içinde https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
şimdi orda ülkemizi temsil edip güzel bir sonuçla döneceğinize eminim
bu kadar lezzetli bir yemek 1.liği hakediyor
başarılar diliyorum
dualarım sizinle
Ellerinize sağlık
Sevgiyle kal