Patlıcan sever biri olduğumu son zamanlarda sık sık yazıyorum. Patlıcanlı yemekler diye bir katagori bile oluşturdum. Patlıcan aşkı başka bir şey .
Cumartesi günü sabah kahvaltısına şöyle güzel bir patlıcan pane yapayım yiyelim dedim. Sonra dolapta bana bakan hellim peyniri ile güzelleştireyim ve değişik olsun. Yerken “hımm şahane ” dedirtsin bana diye düşürken kendimi bu enfes patlıcanları yaparken buldum. Sizde misafir sofralarınızda patlıcanlı güzel ve değişik bir lezzet arıyor iseniz. Buyrun bu tarif tam size göre .
Hellim Peynirli Patlıcan Pane
- 3-4 adet patlıcan
- 250 gr Muratbey Hellim Peyniri
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
- Yonca Sıvıyağ (Kızartmak için)
Hazırlanışı:
Patlıcanları uzunlamasına çok ince olmayacak şekilde kesin. O parçayıda ortadan iki kesip fotoğrafta gördüğünüz büyüklükte patlıcan dilimleri elde edin.
Patlıcanları önce çırpılmış yumurtaya sonragaleta ununa bulayın. Önceden ısıtılmış kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızarttığınız patlıcanın fazla yağını alması için bir tabağa peçete serip patlıcanı koyun. Tüm patlıcanlara aynı işlemi uygulayın. Patlıcanlardan bir tanesini alıp üzerine hellim peyniri koyup bir başka patlıcan ile kapatın. Kürdan ile tutturup fırın tepsisine dizin. ( Ben Philips Airfryer ile yaptım bu kısmı ) fırın ayarını 200 dereceye getirip 5-7 dakika kadar fırında bekletin. Patlıcanlar ve hellim birbiri ile özleşsin.Sıcak olarak servis edin.
Not: Hellim yerine daha fazla eriyen bir peynir çeşidide kullanabilirsiniz. Örneğin kaşar ve dil peyniri gibi.
Afiyet olsun..
Hellim Peynirli Patlıcan Pane” başlıklı yazıya 20 yorum yapılmış.
Hepinizi yeni siteme beklerim.
http://birdemliksohbet.com
Sevgiler….
çok güzel görünüyor elinize sağlık
fotoğraflarınızı hangi tür makine ile çekiyorsunuz biraz bilgi veririmisiniz.
Sevgilerimle
sevgiler
eine sağlık
Ancak hiç aklıma gelmemişti,bu iki cevheri birleştirmek
Ellerine sağlık canım,görüntüsü tadını garantiliyor
Sevgilerimle..