- 1 adet ŞEKERtavuk göğsü
- 2-3 adet kırmızı biber
- 2-3 adet carliston biber
- 2 adet orta boy kuru sogan
- YONCA Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
Tavuk gögsü bir tencereye alınıp üzerine 3 su bardağı su ekleyip yumuşayana dek kaynatın. Kaynayan tavuk göğsünü sudan çıkarıp didikleyin.
Bir tava içerisinde sıvıyağ ekleyip kızdırın. Doğranmış kuru soğanı ilave edip soteleyin. Hafif rengi değişince doğramış olduğunuz biberlerleri ilave edip soteleyin. Damak tadınıza göre baharatları ilave edip 5-10 dk kadar kavurun. Üzerine didiklediğiniz tavuk göğsünü koyup 1-2 dk kadar çevirip ocaktan alın.
Sade bir pilav pişirip (tarifi için tıklayınız.) bir kaseye hazırladığımız bu harçtan koyup sonra demlenen beyaz pilavı koyun kaşığın tersi ile düzeltp servis tabağına ters çevin.
Afiyet olsun…
Sebzeli Tavuklu Pilav” başlıklı yazıya 8 yorum yapılmış.
yeni sitemde sizlerleyim
http://birdemliksohbet.com
sağlık süper öpüyorum.
çok iyisin çok tatlısın
pilav harika tek başına bir öğün hem besleyici hem sağlıklı
ellerine sağlık
sevgiler