Bir çok yazımda et sevmediğimi et yerine tavuk tercih ettiğimi söylemiştim sizlere. Fakat son zamanlarda unutkanlığım hat safalarda olunca mecburen et yemeklerine evimizde daha fazla yer vermek zorunda kalıyoruz. Bu işe en çok eşim ve kızım seviniyor. : Daha önce burada verdiğim izmir köfte kızartılarak yapılıyordu. Bu defa biraz hafif olsun diye aşağıda verdiğim şekilde denedik. İnanın bu halini daha çok sevdik. Denemeniz dileğiyle
Malzemeler:
Köfte için:
- 700 gr köftelik kıyma (orta yağlı)
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Bir tutam Nane (taze)
- Bir tutam Maydanoz
- 1 su bardağı Galeta unu
Ayrıca :
- 4 adet patates
- 3 adet biber
- 2-3 adet dış kısımları soyulmuş domates
Sosu için:
Hazırlanışı:
Köfte için Kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ilave edin. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyip yoğurun. Galeta ununu yavaş yavaş eklerek yoğurun. Ne kadar çok yoğurur iseniz köfteniz o kadar güzel olur.
Köfteler için harç hazır olunca uzun uzun köfteler yapın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Tepsiye bir köfte bir patates olacak şeklinde dizin. Üzerine soyulmuş domatesleri dizip biberleri dizin. sosu için tüm malzemeleri ekleyip tepsinin her yerine gelecek şekilde dökün. Önceden ısıtılmış fırında 175* derecede köfteler ve patatesler pişene dek pişirin.
Afiyet olsun.
İzmir Köfte -2” başlıklı yazıya 9 yorum yapılmış.
Beklerim..
Ellerine sağlık. Sevgiler
caman öpüyorum…
Bunu da yemek istiyorum.Sevil istiyorummmmmmmmm
İzmir köfteyi çoğunlukla ben de kızartmadan yapıyorum severek yiyoruz,bol domatesli de nefis görünüyor,ellerine sağlık,,sevgilerimle.