Merhabalar , Ekim ayına girdik ama hala öğle saatlerinde içimizi yakacak bir sıcaklıkla karşı karşıyayız. Hazır şeftalinin zamanı geçmeden uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen bu tarifi de vermek istedim. Bildiğiniz gibi kızım Aysu artık 1. sınıfta ve beslenme götürüyor. Öğretmenimiz ev yapımı meyva sularını hazırlayıp götürmelerini isteyince bende artık evde çeşit çeşit meyva suları hazırlamaya başladım. Şu ara evdeki favorimiz Erik suyu, Üzüm suyu, Elma suyu ve şeftali suyu . Arada hepsinden katarak karışıkolarakda hazırlıyorum. Tarifi olmayanları zamanla tariflerini vereceğim. Bugün Şeftali suyu tarifini vereyim istedim. Şeftali suyu yapıp içmekten ve yemekten hala reçelini ve marmelatını yapamadım umarım ilk fırsatta yapacağım .
Şeftali Suyu
- 2 adet şeftali
- 2 lt su
- 2 su bardağı toz şeker
Yapımı:
Şeftalilerin kabukları soyulup içerisindeki çekirdeği çıkarılıp dilimlenir. Bir tencere içerisine su, şeker ve şeftaliyi koyup şeftaliler yumuşayana dek pişirin. Şeftaliler iyice ezilince süzgece koyup süzün. Dilerseniz şeftalileride kaşığın tersi ile ezip posasınıda şeftali suyuna ekleyip kavanozlara yada sürahiye koyup soğutun.
Not: İsterseniz şeftali suyunu sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin. Böylelikle kışın bile canınız çekse açıp tuketebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Ev Yapımı Şeftali Suyu” başlıklı yazıya 13 yorum yapılmış.
Beklerim..
Küçük hanıma da afiyetler olsun. Başarılar dilerim.
Sevgiler.