Biliyorum bunun tarifini daha önce vermeliydim . Daha önce arşivimde var sanıyordum meğerse vermemişim. Geçte olsa arşivime eklemek istedim. bu sene olmasada belki seneye yararlanmak istersiniz
Malzemeler
25 kg. Domates (fotoğrafta gördüğünüz kadar çıktı)
- Domatesleri güzelce yıkayıp rendeleyin. evet biraz zahmetli ama en güzel sonucu bu şekilde aldım ben ..
- Bir tencereye yağsız olarak koyup,kaynamaya başladıktan 30 ila 45 dakika arası pişirin.
- Hâlâ domates kaynamaktayken, daha önceden makinada yıkadığınız kavonozları kaynar suyla çalkalayın ve kavanozlara domatesleri doldurun. Ocağın altı açık olmalı…
- Kavanozların ağzını hiç beklemeden kapatıp,düz bir yere ters çevirin.
- Kavanozlar soğuyana kadar yerlerinden kaldırmayın.
- Soğuyan kavanozları,güneş görmeyen bir yerde saklayın.
- Kavanozlar açıldıktan sonra buzdolabında saklayın ve en geç iki gün içinde tüketin.
- Eğer bitiremeyecekseniz konserveleri küçük kavanozlarda hazırlamanız daha iyi olacaktır
- Kışın yemeklerimde ve özellikle menemen yaparken kullanırım. Denemeniz dileğiyle.Afiyet olsun..
Buda köye gittiğimizde ayıklayıp dildiğimiz fasulyeleri güneşte kurutttuk. İstanbula gelince de buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya koydum. Kışın yemeğini yapmak için..
Taze fasulye yemeği içinde harcını hazırlayıp difrize attım onun fotoğrafını yükleyemedim, yükler yüklemez ekleyeceğim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder