- 4 orta boy patlıcan
- 1 ortaboy soğan
- 2 adet tavuk gögsü
- 1 diş sarımsak
- 3-4 sivribiber
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz- karabiber- nane-kekik
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı sıvıyağ(patlıcanları kızartmak için)
Patlıcanlar alacalı olarak soyulur.
Ortadan ikiye kesilir. iki silindir şekli olacak şekilde
İçleri bir çay kaşığı yada bir kabak oyacağı ile oyulur.
Tuzlu suda 30 dk kadar bekletilir.
1 su bardağı sıvı yağ kızdırılarak yıkanmış olan patlıcanlar kızğın yağda kızartılır.süzmesi için yağlı kağıt üzerinde bekltilir .
Bir tavaya 2 adet tavuk göğsü (kuşbaşı dogranmış olarak ) alınır.
Bir miktar yağ ile güzelce kavrulur üzerine soğan eklenerek yine kavrulur.
Biberler ince ince doğanıp tavaya eklenir.
Sarımsak ,tuz karabiber ,kimyon da eklenir.
Tarçında eklenip 3 yemek kaşığı sıcak su eklenerek tavukların pişmesi sağlanır .
Pişen tavuklar patlıcanların içine konur. üzerine dilimlenmiş domates eklenir.
2 yemek kaşıgı salça su ile karıştırılarak bir fırın tepsisine konur .üzerine patlıcanlar konulup bir folya kağıt ile kaplanır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirildiktan sonra servis edilir .
7 yorum:
Canım benim maşallah hızına yetişe
miyorum ellerine sağlık kocaman öp
tüm...
Patlican varya ben balıklama atlarım yemeğe.
Sevgiler.
derya ablacım tşk ederim sizlere layık olmaya çalışıyorum :))
taze nane ;
evet patlıcan gibisi yok hımm çok lezizdi mutlaka deneyin derim
Yerim ben buu kebabıı..patlıcan zaten bizim evde çok sevilir..eşim bazen patlıcanlı pilavlı bişey tarif edince aşmı eriyon derim:)))
tavuk etiylede güzel olmuştur sevilim..eline tencerene emeğine sağlık bitanem..
akasya ;
canım nuray ablam valla tadına doyamazsın bence yap derim
sevgiler
Nefis olmuş,bu şekilde hiç yememiştim.... Sevilcim süper hamaratsın,ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder