Malzemeler:
- 1 Adet Sarmalık Lahana
- 1 su bardağı. Bulgur
- Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Adet soğan
- 1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
Yapılışı:
Lahana ayıklanır
Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlanır ve soğuk suya çıkarılır.
Diğer malzemeleri karıştırıp haşlanan lahana yapraklarının damarlı kısımları ayırılır.
Hazırladığımız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarmalar sarılır.(ben daha kalın severim )
Sarmaları bir tencereye dizip orta ateşte pişirilir.
Afiyetle yenir ...
2 yorum:
Ohhh sarmalar köfteler canım maşal
lah hızına yetişemiyorum ellerine
sağlık.Mimi cevapğlamışsan gerek yok öpüyorum kocaman...
sarmalar içinde en çok lahanayı severim.ellerine saglık sevilcim.görüşmek üzere.
Yorum Gönder