Bildiğiniz gibi blogspotta bir kaç gündür sorunlar vardı Siteler acılmıyor ve tabi tarif eklenmiyordu acıkcası sinir oldum sormayın Şükür bugun düzelmiş bende hemen en son sevgili nurtenin sofrasına misafir olmuştum orda cok begenilen beşamel soslu böregin tafini aldım hemen sizler için yayınlayayım dedim
BAŞAMEL SOSLU BÖREK
6 adet yufka
2 adet tavuk gögsü (haşlanacak)
1 adet tavuk bulyon
1 yemek kaşıgı terayağ
1 adet patates (haşlanacak)
Galata unu
kızartmak için ayçiçek yağ
Beşamel sos için:
1,5 su bardağı süt
1,5 kaşık un
1 kaşık tereyağ
1 tutam tuz
Önce tavuk gögsü bir tencere konup içine tavuk bulyon koyarak az suda haslanır.Ayrı bir yerde 1 adet patatesde haşlanır .tavuklar didiklenir patateste soyulup ezilir püre gibi diğer tarafta besamel sos hazırlanır .Bir tencereye 1 kaşık tereyağ eklenir ve eritir üzerine un konulur ve kavrulur ve sütü yavaş yavaş ekleyin ve top olmasını engelleyin tuzu ilave edin ve karabiberide ilave edin 5 dk bu şekilde pişirin dibi tutmasın dikkat edin bu karışam tavukları ve patatesi ekleyip bir kenara sogumaya alın
6 adet yufka tezgaha serilir ve 8 adet üçgen çıkacak şekilde kesilir .İki adet üçgen üstüste konur.İçine hazırladığımız beşamel sostan konulup 2 parmak genişliğinde sarılır .ve bu işler yufkalar bitene dek yapılır tek üçgenle ince oluyor ve olmuyor bu nedenle 2 adet üçgenle sarıyoruz .Sonra bir kapa su koyup diğer tarftada galate unu hazırlıyoruz . sardığımız yufklaları önce suya sonra galeta ununa buluyor kısık ateşte az yagda arkalı önlü kızartıyoruz . tüm yufkalara bu işlemi uyguluyoruz cok nefis bir börek oluyor mutlaka deneyin derim .
İstenirse sarılıp dolaba konulabilir acil misafirler için harika bir sunum
Afiyet bal şeker olsun
1 yorum:
Merhaba. Geçmiş olsun, acil şifalar. Çok değişik bir börek tarifi, denemek isterim, teşekkürler paylaştığın için. Sevgiler.
Yorum Gönder