Malzemeler:
· 4 Adet Yumurta(oda sıcaklığında)
· 280 gr Toz Şeker (yaklaşık 1,5 su bardağı)
·200 gr Un ( Yaklaşık 4 Türk Kahvesi Fincanı )
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
Yapılışı:
Yumurta akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2 türk kahvesi fincan şekeri eklenir ve şeker eriyinceye kadar çırpılır.
Ayrı bir yerde yumurta sarılarını, 2 türk kahvesi şeker ve kaynar su eklenir.
Şeker eriyinceye kadar yaklaşık 10 dk. çırpılır.
Un,kabartma tozu,vanilya ve yağ eklenir,
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk. kadar pişirilir.(kürdan testi yapabilirisiniz.)
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder