TARİFİ GÖNDEREN: NALİYA
TARİF ADI: KÖRİLİ TAVUK
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ NALİYA ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM malzemelere geçelim
1-tavuk göğsü(ince küçük parçalar halinde doğranmış)
1-kahve fincanı süt
1-kahve fincanı sıvıyağ
1-tatlı k. köri(sarı renkli baharat)
1-tatlı k. tuz
Yapılışı:Bütün malzemeleri karıştırın.Tavuğu içinde yaklaşık 2-3 saat bekletin.tavaya bir çorba kaşığı kadar sıvıyağ ile kızartın.Afiyet olsun.
tel şehriye pilavı için
1-Yarım su bardağı tel şehriye
1-su bardağı sıcak su
1-tatlı kaşığı tereyağı
tuz
tencereye yağ konulur yağ kızgınlaştığında tel şehriyeler eklenir sürekli karıştırılır renkleri koyulaşınca suyu ve tuzu eklenirkısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
pilav için
2-su bardağı pilavlık pirinç
3-su bardağı su
2-yemek kaşıpı tereyağı
tuz
Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletilir. Tencereye tereyağ koyulur ve yağ kızgınlaştığında pirinçler eklenir. Sürekli karıştırılır. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur. Sonrasında su ve tuz eklenir.
kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder