TARİFİ GÖNDEREN: PERİNİN MARİFETLERİ
TARİF ADI: BOLONEZ SOSLU LAZANYA
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ MAHPERİ ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
10 adet lazanya (barilla)
Bolonez sos için:
300 gr. kıyma
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet soğan
3 adet domates
Sıvıyağ ve baharat
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Bolonez sos için kıymayı, sarımsağı ve soğanı sıvıyağda kavurup rendelenmiş havucu ekleyin. Kavurmaya devam edip doğranmış domatesi ekleyip pişirin.
Beşamel sos için teryağını eritip unu ekleyip kavurun. Sütü ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaşınca tuzu ekleyip ocaktan alın.
Kare bir borcama sırayla biraz bolonez sostan yayın üzerine beşamel sostan gezdirip bir sıra lazanya dizin. Üzerine tekrar bolonez sos ve beşamel sos koyup lazanya dizin. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrar edin. En üstte beşamel sos döküp rendelenmiş kaşarı ilave edip fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Not: Lazanyaları haşlamaya gerek yoktur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder