17.03.2009
Tarçınlı-Muzlu kek
kek bizim evde mutlaka olmazsa olmazlardan ve bu sefer evde artık yenilmediğinden kararr muzlarım vardı ve bende onları degerlendireyim dedim hemde vitaminli olsun diye bu tarifi yaptım mutlaka deneyin cocukların sevecegi bir tat yanında süt ile kızıma ikram ettim ya siz....
Malzemeler:
1 su bardagı (sb)sıvı yağ
1 sb süt
1,5 sb toz seker
3 sb un
3 yumurta
1 kabartma tozu
2 adet muz
1 tatlı kasıgı kadar tarcın
yapılışı:
Kek çıpmak için derin bir kap alıyoruz.içine yag,süt,şeker ve yumurtayı kırıp mikser ile 5 dk kadar şekerler iyice karışana dek çırpıyoruz.Üzerine unumuzu azar azar ekliyoruz.
Yine mikser ile cırpıp unu iyice yedirdikten sonra kabartma tozu ve dilimlenmiş muzlarımızı atıp bir iki daha karıştırıyoruz burda cok karıştırmnanıza gerek yok ..tarcınıda serpiyoruz..
Önceden ısıtılmış 180* derece fırında pişiriyoruz ilk 20 dk asla fırını acmayın ki kabarsın bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder