Çogu arkadaşım baktım truf yapıyor.. ee benimde yapmam gerek demi ... Nihayet bir gun evde kek yaptım.. Hemen ardından onla truf yapmaya karar verdim....
MALZEMELER
Bayatlamaya yüz tutmuş kek
ceviz
fındık
hindistancevizi
damla çikolata
1 pkt kremşanti (1 bardak süt ile hazırlanıp dolaba atılacak)
Üzeri için
çikolata sos yada eritilmiş çikolata
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Bayatlamaya yüz tutmuş kekimizi elimizle parçalara ayırıyoruz. diğer tüm malzemeleri yani cevizi fındıgı,hindistancevizi,damla çikolatayı ve daha önceden hazırlayıp dolaba koyup biraz sertleştirdiğimiz kremşantiyi hepsini bir harmanlıyoruz.kaşıkla karıştırıp 30 dk beklemek üzere dolaba atıyoruz ..
Bu arada bizde tek kullanımlık çabuk çikolata sosları var ufak paket olanlar onları arkasındaki tarife göre yapıyoruz yada benmari usulü ile çikolata eritilir. dolaptan cıkartıgımız karışımı fındık büyüklüğünde toplar yapıp çikolataya buluyoruz ve mufin kagıtlarına koyuyoruz.Üzerinede hindistancevizi serpip tekrar dolaba atıyoruz ...
Servise yakın çıkarıyoruz...
AFİYET OLSUN ..
Bayatlamaya yüz tutmuş kek
ceviz
fındık
hindistancevizi
damla çikolata
1 pkt kremşanti (1 bardak süt ile hazırlanıp dolaba atılacak)
Üzeri için
çikolata sos yada eritilmiş çikolata
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Bayatlamaya yüz tutmuş kekimizi elimizle parçalara ayırıyoruz. diğer tüm malzemeleri yani cevizi fındıgı,hindistancevizi,damla çikolatayı ve daha önceden hazırlayıp dolaba koyup biraz sertleştirdiğimiz kremşantiyi hepsini bir harmanlıyoruz.kaşıkla karıştırıp 30 dk beklemek üzere dolaba atıyoruz ..
Bu arada bizde tek kullanımlık çabuk çikolata sosları var ufak paket olanlar onları arkasındaki tarife göre yapıyoruz yada benmari usulü ile çikolata eritilir. dolaptan cıkartıgımız karışımı fındık büyüklüğünde toplar yapıp çikolataya buluyoruz ve mufin kagıtlarına koyuyoruz.Üzerinede hindistancevizi serpip tekrar dolaba atıyoruz ...
Servise yakın çıkarıyoruz...
AFİYET OLSUN ..
NOT:BENMARİ USULÜ NEDİR?
Benmari Usulü
Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir.Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız. Aksi halde pişim çok uzun sürer. Derin tencerelerden kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin. Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz.
Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir.Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız. Aksi halde pişim çok uzun sürer. Derin tencerelerden kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin. Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder