Yeşil Mercimekli Börek
MALZEMELER
MALZEMELER
- Yeşil mercimek
- kuru sogan
- süt
- yogurt
- yumurta
- sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Miktar vermiyorum çünkü yapacağınız kişi sayısına göre mercimek miktarını çoğaltabilirsiniz.
Mercimekler ayıklanıp yıkanıp bir tencereye alınır ve üzeri gecene kadar su doldurulup haşlanır . Haşlandıktan sonra suyu süzmek için süzgece alınır.
Diğer taraftan kuru soğan soyulup ince ince doğranır ve az yağ ile kavrulur ve üzerine yeşil mercimekler konulur.bir iki çevirdikten sonra ateşten alınır. Bir yandanda harcımız hazırlanır yağ,süt,yogurt,ve yumurta birlikte bir kapta çırpılır.
yufkalar üst üste acılır.Her acışta harcımız sürülür.yufkalar bitinceye kadar bu işlem uygulanır.Tıpkı sigara böregini yaparken yaptıgımız gibi yufkalar üçgen üçgen kesilir.ve kalın olan kısma mercimek karışımı konur ve sarılır.
yufkalar bitene dek bu işlem yapılır. en son kalan harc bu böreklerin üzerine sürülür. ve önceden ısıtılmış fırında 175* de pişirilir.
AFİYET OLSUN...
yufkalar üst üste acılır.Her acışta harcımız sürülür.yufkalar bitinceye kadar bu işlem uygulanır.Tıpkı sigara böregini yaparken yaptıgımız gibi yufkalar üçgen üçgen kesilir.ve kalın olan kısma mercimek karışımı konur ve sarılır.
yufkalar bitene dek bu işlem yapılır. en son kalan harc bu böreklerin üzerine sürülür. ve önceden ısıtılmış fırında 175* de pişirilir.
AFİYET OLSUN...
NOT:
İç harcını yani mercimeğini yufkalara çok koymaya özen gösterin değilse çok yavan oluyor isterseniz bu harca patates soyup rendeleyin hani soğan kavurmuştuk ya o anda koyar bir iki çevirmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde de muhteşem bir tat oluyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder