Bu guzel pastayıda eşimin asker arkadaşları ve eşleri için yaptım .Asker arkadaşları derken askerliklerini beraber yapmışlardı yanlış anlaşılmalar olduda :)) Hem basit hemde cok lezzetli oldu..
AAAA Hala Denemedinizmi hemen deyin....
MALZEMELER :
1 ADET HAZIR PANDİSPANYA
1 BARDAK SU
2 YEMEK KASIGI ŞEKER
1 PAKET ETİCİN (UFAK UFAK OLANLARDAN )
1 MUZ
1 KİVİ
1 ELMA
1 MANDALİNA
MALZEMELER :
1 ADET HAZIR PANDİSPANYA
1 BARDAK SU
2 YEMEK KASIGI ŞEKER
1 PAKET ETİCİN (UFAK UFAK OLANLARDAN )
1 MUZ
1 KİVİ
1 ELMA
1 MANDALİNA
1 Paket jöle
EĞER HAZIR PANDİSPANYA KULLANMAK İSTEMİYORSANIZ ŞU TARİFİ YAPABİLİRSİNİZ..
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
3 kaşık kakao
3 su bardağı un
1 su bardağı süy
1 kabartma tozu
yumurta ve şeker iyice çırpılır.diğer malzemeler eklenerek yuvarlak kek kalıbına dökülür.
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
3 kaşık kakao
3 su bardağı un
1 su bardağı süy
1 kabartma tozu
yumurta ve şeker iyice çırpılır.diğer malzemeler eklenerek yuvarlak kek kalıbına dökülür.
**************************************
KREMASI İÇİN
YARIM KİLO (2,5SU BARDAĞI) SÜT
4 yemek kaşığı un
1SU BARDAGINDAN 2 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER
1 VANİLYA ŞEKERİ
25 gr (TEPEMEME 1 YEMEK KAŞIGI) TEREYAĞ
YAPILIŞI:
Hepimizin evi,nde kelepçeli kek kalıbı vardır .Kalıbın alt kısmına pandispanyanın bir parcası konularak işleme başlanır.(1 adet hazır pandispanya iki parcaya ayrılır) ..
1 bardak sekerli su ile iyice ıslatılır diğer yandan kreması yapılır .
Kreması için vanilya ve yağ hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir .
Ateşten alınıp yağ ve vanilya eklenip mikser ile 10 dk kadar çırpılır.sogumaya bırakılır .
Soguyan kremayı ıslattıgımız tabana yayılır .Üzerine diğer hazırpandispanya kapatılır tabi oda ıslatılacak ama dikkat fazla ıslatmayın ..
tekrar kalan krema tüm pastayı kaplıcak şekilde kapatılır.Kenarlarınada sürmeyi unutmayın ve eticinleri alıp kenarlarına yapıştırıyoruz .
Kelepçeli kalıbın kelepçe kısmını takıp üstüne dilimlediğimiz meyvaları diziyoruz.
1 paket jöleyi üzerindeki tarife göre yapıp pastanın üzerine dökülür.
Burdaki amaç kenarındaki eticinlerin iyice yapışması ve güzel bir görünüm elde etmektir.
Dolapta bir kaç saat beklettikten sonra kelepçeli kalıbın kelepçesinden ayırıp servis tabagına pastamızı alıyoruz..
AFİYETLE YİYORUZ...
YARIM KİLO (2,5SU BARDAĞI) SÜT
4 yemek kaşığı un
1SU BARDAGINDAN 2 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER
1 VANİLYA ŞEKERİ
25 gr (TEPEMEME 1 YEMEK KAŞIGI) TEREYAĞ
YAPILIŞI:
Hepimizin evi,nde kelepçeli kek kalıbı vardır .Kalıbın alt kısmına pandispanyanın bir parcası konularak işleme başlanır.(1 adet hazır pandispanya iki parcaya ayrılır) ..
1 bardak sekerli su ile iyice ıslatılır diğer yandan kreması yapılır .
Kreması için vanilya ve yağ hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir .
Ateşten alınıp yağ ve vanilya eklenip mikser ile 10 dk kadar çırpılır.sogumaya bırakılır .
Soguyan kremayı ıslattıgımız tabana yayılır .Üzerine diğer hazırpandispanya kapatılır tabi oda ıslatılacak ama dikkat fazla ıslatmayın ..
tekrar kalan krema tüm pastayı kaplıcak şekilde kapatılır.Kenarlarınada sürmeyi unutmayın ve eticinleri alıp kenarlarına yapıştırıyoruz .
Kelepçeli kalıbın kelepçe kısmını takıp üstüne dilimlediğimiz meyvaları diziyoruz.
1 paket jöleyi üzerindeki tarife göre yapıp pastanın üzerine dökülür.
Burdaki amaç kenarındaki eticinlerin iyice yapışması ve güzel bir görünüm elde etmektir.
Dolapta bir kaç saat beklettikten sonra kelepçeli kalıbın kelepçesinden ayırıp servis tabagına pastamızı alıyoruz..
AFİYETLE YİYORUZ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder