Yalancısını bir kenara bırakın, gerçek tavuk göğsünün o müthiş lezzetine varın...
MALZEMELER:
1 litre süt2,5 su bardağı toz şeker
2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 adet tavuk göğsü
1 paket vanilya
üzeri için tarçın
YAPILIŞI:
Tavuğun göğsünü haşlayıp, mümkün olan en küçük şekilde lif lif ayırın. Süt soğukken; pirinç unu, nişasta ve toz şekeri içine ilave edip topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdikten sonra, vanilyayı ekleyip 10 dakika mikserle çırpın. Üzerine tavuk etini ilave edin. Tavuk eti muhallebiyle iyice özleşene kadar tahta bir kaşıkla döverek çırpın. Ne kadar uzun süreli ve iyi döverseniz, sonuç o kadar iyi olur. Hazırladığınız tavuk göğsünü uygun bir tepsiye döküp bir gece buzdolabında dinlendirin. Soğuk suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyip, üzerine tarçın serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN... http://lezzetgemisi.blogspot.com/
1 litre süt2,5 su bardağı toz şeker
2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 adet tavuk göğsü
1 paket vanilya
üzeri için tarçın
YAPILIŞI:
Tavuğun göğsünü haşlayıp, mümkün olan en küçük şekilde lif lif ayırın. Süt soğukken; pirinç unu, nişasta ve toz şekeri içine ilave edip topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdikten sonra, vanilyayı ekleyip 10 dakika mikserle çırpın. Üzerine tavuk etini ilave edin. Tavuk eti muhallebiyle iyice özleşene kadar tahta bir kaşıkla döverek çırpın. Ne kadar uzun süreli ve iyi döverseniz, sonuç o kadar iyi olur. Hazırladığınız tavuk göğsünü uygun bir tepsiye döküp bir gece buzdolabında dinlendirin. Soğuk suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyip, üzerine tarçın serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN... http://lezzetgemisi.blogspot.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder