bu tarifi sevgili emelden aldım .. harika tarifi için bir kez daha tşk ederim..
1- 3 yumurta,
2- 1 su bardağı şeker,
3- Yarım su bardağı sıvı yağ,
4- 1 limon kabuğu rendesi,
5- Yarım su bardağı süt,
6- 1 paket kabartma tozu,
7- 1 paket vanilin,
8- Yarım su bardağı ıspanak püresi,(suda haşlanıp rondodan geçirilerek yapılır.)
9- Aldığı kadar un (Boza kıvamında bir hamur olacak)
Kreması için:
1- 3 su bardağı süt,
2- 3 kaşık un,
3- 1 dolu kaşık nişasta,
4- 3-4 kaşık şeker,
5- 1 paket vanilin,
6- 1 kaşık margarin,
7- 1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt
Üzeri için : damla çikolata ve nar taneleri
Hazırlanışı:
Oda ısısındaki yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpın. Diğer malzeleride katıp koyu tahin kıvamında bir kek hamuru oluşturun.
Ispanak püresini de kattıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek harcını yayın. 175 derecelik fırında pişirip ılımaya bırakın...Kekin çok kızarmış kısımlarını keskin bir bıçakla kazıdıktan sonra 2 eşit parçaya kesin..
Ispanak püresini de kattıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek harcını yayın. 175 derecelik fırında pişirip ılımaya bırakın...Kekin çok kızarmış kısımlarını keskin bir bıçakla kazıdıktan sonra 2 eşit parçaya kesin..
Krema için süte unu, şekeri, nişastayı, katıp karıştıra karıştıra pişirin. En son margarin ve vanilyayı katıp 5-10 dakika kadar çırpın. Diğer taraftan sütle krem şantiyi çırpıp dolaba kaldırın. Ilıyan kremayı kek parçalarının aralarına eşit bir şekilde sürün...Krem şanti ile pastanın her tarafını güzelce sıvayın.üzerine kazıgımız yada kestiğimiz bir parca keki rondodan geçirip toz halinde kremşantinin üstüne dökün antep fıstık görüntüsü versin ve damla çikolata ve nar tanelerinide koyup dolapta servis anınadek çıkarmayın.
Afiyet olsun....
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder