SALATA YARIŞMAMIZA 28, TARİF SEVGİLİ ASLININMUTFAĞI'NDEN GELDİ.
EMEGİNE SAGLIK ARKADAŞIM ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUM
PEKSİMETLİ MİKANOS SALTASI
Malzemeler:
5-6 dilim peksimet
5-6 adet orta boy domates
300 gr. sert beyazpeynir
2 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kuru fesleğen (ben taze kullandım, kokusuna bayılıyorum)
1 demet taze nane yaprağı (ben 1/2 demet kullandım)
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
tuz
Peksimetleri ve domatesleri küp küp doğrayın. İçine beyazpeyniri rendeleyerek (ben küp küp keserek kullandım) kekik, fesleğen ve naneyi de ilave edin. Son olarak halka halka doğradığınız soğanı da ekleyin. Üzerine tuz serpip zeytinyağı gezdirin. Ben ek olarak 1/2 limon da sıktım.. Orjinal tarifte, Sahrap Soysal, ağzı kapalı bir şekilde salatayı 2-3 saat buzdolabında tutmanın salataya lezzet katacağını ve bu salataya kaparinin de çok yakışacağını yazıyor..
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
mrh arkadasim,porselen demlik cay saati etkinligine verdigim salatayi burayada verebilirmiyim yoksa yenimi yapmam lazim,eger oluyorsa iki yerede, patlican salatami alabilirsin,sevgilerimle
Yorum Gönder