Bir kahvaltı masasının ve çay saatlerinin olmazsa olmazı tabiki börek. Ben her çeşit böreği çok severim ama genelde misafirlerime ya peynirli yada kıymalı börek servis ederim. Bu defa peynirli harca maydanoz koymak yerine dereoyu koydum. Herşeye çok yakışan dereotu bu böreğede çok yakıştı ..
Burada yayınlamış olduğum kahvaltı masamda ikram ettim misafirlerime .
Not: Birdemliksohbeti Facebookta izlemek için buraya Birdemliksohbet.com facebook grubuna üye olmak için buraya tıklayınız.
Peynirli Dereotlu Tepsi Böreği
Malzemeler :
- 200 gr Muratbey Lor peyniri
- 1 demet dereotu
- 3 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı Yonca Ayçiçek yağ
- 5 adet yufka
- Üzerine serpmek için çörekotu
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Lor peynirini ve yıkanıp ayıklanmış ince ince doğranmış dereotunu bir kap içerisinde harmanlıyoruz.
Sosu içinde süt, ymurta ve yağı bir kaba alıp bir çırpıcı yada çatal ile güzelce çırpıyoruz. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde seriyoruz. Fırça yardımı ile hazırladığımız sostan sürüp 2. yufkayı kenarlara taşmayacak şekilde tepsinin içerisne döşüyoruz. Üzerine yine sütlü harcımızdan fırça yardımı ile sürüp Peynirli iç harcımızın yarısını döşüyoruz. 3. yufkayı yine kenarlara taşmıyacak şekilde üzerine döşeyip sütlü harctan sürüyoruz. Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine döşüyoruz.4. yufkayı peynir üzerine serip sütlü sersostan sürüyor ve son yufkatıda yine döşeyip kenarlardan sarkan yufkaları da tepsinin kenarına doğru (içe doğru) katlıyoruz. Böreği dilimlere ayırıp kalan sosu böreğin üzerine döküyoruz. Üzerine çörek otu serpip, Öneceden ısıtılmış 180* fırında alt ve üzeri pişene dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
9 yorum:
kim hayır diyebili ki böyle bir böreğe ellerine sağlık canım...
Sevil'ciğim böreğin hangisi olursa hayır demem dereotu mutlaka cok yakışmıştır.ellerine sağlık canım sevgiler:)
çok severim her türlüsünü, süper görünüyor, ellere sağlık. :) sevgiler.
Bende dereotu çok yakıştırıyorum böreklere
ellerine sağlık sevilim:)
yeterki peynirli olsun canım.çok severim peynirli hamurişlerini.ellerine sağlık .öpüyorum.
Börek olsun da her zaman yenir. Kahvaltılarda ikindi çaylarında. Çayın yanında ya da ayranla. Ellerine sağlık.
çörekotu, maydanoz ve dereotu karışımı olmazsa olmazlar böreklerimde : ) ellerine sağlık
Döktür Sevili kim tutar seni gamzelim
Süper bir börek,ellerıne saglık,kokusu burnuma kadar geldı dereotu ve peynır harıka olmuştur.
Yorum Gönder