Bu ölçü kabını Balkovan alan herkese hediye ediyorlar. Büyük marketlerde lütfen sorun. Yok ise zaten ölçüler halinde yazdım aşağıda o şekildede yapabilirsiniz.
Ballı tavukları Balkovan etkinliğinden sonra TRT Okul da Anne ve Çocuk programındada yapmıştım. Tadan herkes çok beğendi. Sizde iftar sofralarınızda misafirlerinize veya ailenize değişik ve çok lezzetli bir tavuk yapmak ister iseniz buyrun tarifi
Ballı Tavuk Butları
Malzemeler :
- Balkovan Özel Karışımı (2 yemek kaşığı bal + 1/4 çay bardağı süt + 1/4 çay bardağı Yonca zeytinyağı)
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı (2 kovan) yoğurt
- 1 yemek kaşığı (1 kovan) biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 adet Şeker tavuk but
- yarım kuru soğan (ince rendelenmiş)
- 2 diş dövülmüş sarımsak (ince rendelenmiş)
Balkovan özel karışımını ve tüm malzemeyi bir kapta karıştırarak tavukların sosunu hazırlıyoruz. Bu sosa tavukları ekleyip buzdolabında üstü kapalı olarak en az 3—4 saat dinlendiriyoruz. Tavukları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika iyice kızarana dek pişiriyoruz.
sevgiler