Enginarlı Pilav
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı Muratbey tereyağ
- 1 yemek kaşığı Yonca ayçiçek yağı
- 2 adet enginar
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
- 7-8 dal dereotu
- Soyulmuş enginarları 1 limonun suyu ve bir miktar su ile haşlayın. Haşlanan enginarları irili ufaklı doğrayın.
- Pirinci ayıklayıp bir kap içerisine koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bekletin (bu sıcak su malzeme listesinde yazılmadı)
- 15 dk kadar beklettikten sonra pirinci soğuk su ile yıkayın. Nişastalı kısmı çıkana dek ( yıkayınca temiz su akana dek) yıkayın.
- Pilav tenceresine tereyağ ve ayçiçek yağını ekleyin. Yağ kızınca pirinci atıp kavurun. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ve enginarları koyup birkez karıştırıp kapağını kapatın.
- Suyu çekinceye dek pişirin.
- Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince ince kıyıp pilava edip karıştırın.
- Afiyet olsun.
1 yorum:
İçinde enginar olan herşeye bayılıyorum. Ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder