- 10 adet orta boy pancar
- 5-6 adet sarımsak
- 2 çay bardağı sirke
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Pancarların çamurlu olan kısımlarını güzelce yıkayarak temizleyin. Düdüklü tencereye Pancarların üzerini eçecek kadar su koyup, haşlayın. (13-15 dk kadar )
Haşlanan pancarları soyup, 2 ye yada 3 parçaya bölün.
Bir kavanoza koyup üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip kavanozun kapağını kapatın. Bir gece bekletip kavanozu hafif sallayın. Sonraki gün turşunuz hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Merhaba sevil hanım!! patlıcan turşusu diyince çok sevindim anneanneciğim yapardı ben de bayılırdım yemeye ama tarifte neden pancar var anlayamadım sanırım karışmış birşeyler :))
Yorum Gönder