Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı Yonca biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 dal taze soğan
- 3 yemek kaşığı Yonca zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber,
- kimyon,
- Sumak,
- Kişniş
- Kıvırcık marul yaprakları
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeklere, üzerlerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
Mercimekler dağılıp hafif sulu kalıncaya kadar pişirin.
Mercimekleri derince bir kaba alıp üzerlerine bulgurları ilave edip iyice karıştırın ve ağzını kapatıp yaklaşık 45 dakika bekletin.
Zeytinyağınızı koyduğunuz tavada yemeklik doğradığınız soğanı saydamlaşana kadar kavurun ve üzerine biber salçasını ekleyin.
En son karabiber ve pul biberi de ekleyip, sıcak suyunu koyun ve karıştırıp tavanın altını kapatın.
Hazırladığınız bu salçalı karışımı beklettiğiniz mercimekli karışıma ekleyin ve iyice karıştırıp tekrar kabın ağzını kapatın.
Bu arada maydanozları ve taze soğanları ufak ufak doğrayıp, beklettiğiniz kabınızın içine katın.
Tuzunu, kimyonunu ve dilediğiniz diğer baharatları da ekledikten sonra iyice yoğurun.
Elinizle çiğ köfte gibi şekil verdikten sonra marul yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
1 yorum:
Canım istedi bak şimdi, eline saglık.
Yorum Gönder