Malzeme
- 1 su bardağı pirinç
- 10gr tereyağı
- 20gr sıvıyağ
- Yarım ayva
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım elma
- Yarıma havuç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Pirinci sıcak suda ıslatıp ve 20 dk bekletin. Daha sonra yıkayıp ve süzün. Meyvelerin kabukları soyularak ufak küpler halinde doğrayın.
Mehtap Cerenaya tencereye tereyağ ve sıvıyağı koyup kızdırın. Üzümleri ve meyveleri ilave edip, Pirinci ve tuzu ekleyip biraz kavurun.
Zerdeçal ve zencefil ekleyip üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip,kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatıp 10 dk demlendirildikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Zencefilli Kış Pilavı” başlıklı yazıya 18 yorum yapılmış.
Detaylar yeni sitemde
ellerine sağlık sevilim..
muhteşem görünüyor yine her şey..
muhabbetle..
Eline sağlık canım..
Nasıl kayışıyorlar ama dimi?
Ellerine sağlık canııııım..
Kış pilavın nefiss görünüyor.
Kim ikisine birden hayır diyebilir ?
Pilav tarifne bittim.
Mutlaka deneyeceğim
Sevgiler
düdüklü tencerede pişiriyorum harika sanki safranlı oluyor bunu kendim denedim ama senin pilavını görünce doğru yolda olduğumu anladım pilavın harikagörünüyor
yanlız tencerenin özelliği ne açıklamısın hayırlı işlerbaşarılar dilerim hoşça kal
sevgiler
sevgilerimle
seval