Soğuk havalar kendini İstanbul da yeniden göstermeye başladı. Çarşamba günü bu haftanın en soğuk günü olacakmış. Aman dikkat grip mevsimide hat safada kendinize dikkat edin. Alın elinize sıcacık salep yada çayınızı yanına da bu poğaçadan girin battaniyenin altına oh deymeyin keyfinize . Geçen hafta çok hareketli ve yoğun bir gündemimiz vardı. Bu hafta sanırım evdeyim ve bu keyfi yapmayı planlıyorum. Misafirleri yılbaşından sonra yeniden ağırlamaya devam edeceğim malum biraz bende dinleneyim değil mi
Neyse sözü fazla uzatmayayım bu poğaçayı sevgili Birselden görüp yaptım. Birsel içerisine peynir ve maydanozda koymuş. Ben kızımın okuluna beslenmesi için yaptığımdan o sade isteyince ben sade yaptım isterseniz siz iç malzemeli de yapabilirsiniz.
denemeniz dileğiyle .
Not: Mahlep carrefoursa veya aktarlarda bulabilirsiniz. Ayrıca Bağdat marka da mahlep var bilginiz olsun.
Malzemeler :
125 gr. tereyağı
2 yumurtanın akı (Sarılarını ayırın üzeri için )
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı Yonca sıvıyağ
2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
125 gr. tereyağı
2 yumurtanın akı (Sarılarını ayırın üzeri için )
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı Yonca sıvıyağ
2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine ;
yumurta sarısı
bolca susam ve mavi haşhaş
yumurta sarısı
bolca susam ve mavi haşhaş
Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta akları, sıvıyağ ve yoğurt karıştırılır.
Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta akları, sıvıyağ ve yoğurt karıştırılır.
Mahlep, kabartma tozu, tuz ve un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. (Elinize yapışmayacak kıvama dek un ekleyin. Kontrollü olarak 2,5 su bardağında başlayıp yavaş yavaş ekleyin. Un eklerken dikkat edin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.)
Hazırlanan hamurdan parçalar alınıp önce rulo yapılıp sonra kendi etrafında döndürerek spiral bir açma elde edilir .
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bolca susam ve mavi haşhaş serpilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
Detaylar için
siteme beklerim
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Puf puf olmuş.
Sevgiyle kal
sevgiler
ama bilki ne kadar uzaktada olsan ben hep seninleyim
kocaman öperim seni sevgiler
Aslında kaç gündür aklımda yapmayı düşündüğüm tarifler var ama benim kalkıp yapasım yok..
Senin bu açmaları biri hazırlayım getirse ne iyi olurdu…:)))
Ellerine sağlık canıııım..
Dinlen,keyfine bak..
Öpüyorum.