Merhaba hepinize güzel bir hafta diliyorum. Hafta sonu pastırma yazı dediğimiz günleri yaşadık. sıcaklıklar 16-17 dereceye dek görüntü tabi akşam yine serindi. Benim için bu hafta sonu yine yogun geçti. Bu defa ben dışarıda misafirliğe gittim.Son anda alınan bir karar ile Pazar günü de şu fırsat sitelerinden bir ara aldığım fotoğrafçılık kursuna gittim. Aslında buradan bunu söylemek doğrumu bilemiyorum.Tabi ki fırsat sitelerinden aldığımız hizmetin çok iyi olmasını beklemiyorum ama bu derecede kötü olmamalıydı bence. Sözüm o ki fırsat sitesinden herhangi bir şey kolay kolay satın almayın. Hele bilmediğiniz bir firma ise birkez daha düşünün derim. Fotoğrafçılık kursunda ne öğrendim hiççççç..
Bu arada hepinizin Aşure günü mübarek olsun. Rabbim hepimizin tuttuğu oruçları kıldığı namazları kabul etsin. aşure tarifi için buraya bakabilirsiniz.
Gelelim biz enfes böreğimize
Bu böreği ilk olarak sofra dergisinin bir ekinde görmüştüm tadı nasıldır acaba olur mu diye düşünürken sevgili Tümay yapıpta beğenince tamamdır yapılmalı diye not almıştım. Geçtiğimiz haftalarda eşimin dedesi ve birkaç akrabamız yeni evimize ilk kez ziyarete gelince kalabalık birmasa hazırladım. Yakında masa ve tarifler yayında olacak .
İşte o gün bu böreği yaptım. O gün yaklaşık 13 kişi kadardık. İlk sofraya hepimiz sığamayınca bir kaç kişi ve gelinler sofraya oturmadık. O da ne sofradan ilk posta kalktığında börekten eser yoktu Tadına ben maalesef bakamadım ama tadanlara sorduğumda bayıldık hatta bir tane daha yemek için yarış yaptık dediler. Bir böreğin tadı anca bu kadar anlatılır değil mi Buyrun benden tarifi vermesi sizden yapıp yemesi şimdiden hepinize afiyet bal olsun.
Pırasalı Börek tarifi
Hazirlanisi
Malzeme:
2 adet yufka
Yarım kilo pırasa
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz (ben koymadım)
Yufkaları ıslatmak için;
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Hazirlanisi
Pırasaları iyice yıkayıp ince ince kıyın.
Derince bir kaba alıp üzerine yoğurdu, yumurtayı, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ilave edip karıştırarak iç harcını oluşturun.
İlk yufkanızı serin ve ıslatmak için hazırladığınız karışımı sürün.
Üzerine ikinci yufkanızı serin ve onu da aynı şekilde ıslatın.
İç harcınıza göre yufka miktarını arttırabilir ve bu işleme devam edebilirsiniz.
Yufkaları önce dörde sonra her bir parçayı tekrar üçe bölerek toplam 12 dilim elde edin.
Her dilimin geniş tarafına iç harcınızdan koyup sigara böreği gibi sarın.
Yağlanmış fırın tepsinize ya da yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin.
Üzerilerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun...
pırasalı lezzetleri severim,bu tarifi de deneyeceğim,sevgiler:)
fot. kuursuna da üzülme, herkes bir dolu yalan olmuş piyasada
canın sağolsun..
bu börekleri olağanüstü yaparlardı, zaten göçmenlerdi, ailecek ustaydılar. 16 yılolmuş ilk tadalı yani..
ellerine sağşık, tümay’ımızında
çok sevgiler canım.
ellerine sağlık sevilcim
sevgilerimle..
Öpüyorum canım..
Sevgiler, kocaman…..