Siemens etkinliğinde beraber yapmıştık.
Siemens İndüksiyon Ocak ile İrmik tatlısı…
Yıldız Anasonlu İrmik Helvası |
Malzemeler
- 250 gram irmik
- 250 gram toz şeker
- 400 ml süt
- 125 gram tereyağı
- 60 gram çam fıstığı
- 1 adet yıldız anason
Süsleme için;
- 15 gram toz tarçın
- Vanilyalı dondurma
Yapılışı:
Yağı tencerede eritin.
Çam fıstığı ve irmiği çok kısık ateşte fıstıkların rengi altın sarısı olana kadar kavurun.
Toz şeker, süt ve yıldız anasonu başka bir tencerede bir taşım kaynatın.
Kaynar sütü kavrulmuş irmiğe ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, helva suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 1 saat oda sıcaklığında demlendirin.
Üzerlerine tarçın serpip vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Afiyet olsun…
Sevgiler:)