Siemens etkinliğinde Teppanyaki Ocak ile yaptığımız Naneli Yoğurt sos eşliğinde kaygana tarifi var bugün.
Hepimiz Teppanyaki ocağı çok beğendik inanın evime yeni ocak almamış olsaydım kesinlikle bunu tercih ederdim süper birşey
Neyse gelelim tarifine ;
Buğdaylı ve Mısırlı Kaygana (4 kişilik)
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı haşlanmış buğday
- 1/2 su bardağı konserve mısır
- 1 çay bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ (tercih tabiki Yonca sıvıyağ:) )
- Tuz , Taze çekilmiş karabiber
Sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 dal taze nane
- 2 yemek kaşığı Zeytinyağı (Yonca Tercih sebebi )
- 1 diş sarımsak
- Tuz (damak tadınıza göre)
Yapılışı:
İlk önce sosu hazırlayın. Yoğurdu uygun büyüklükte bir kaseye alıp bir miktar tuz ilave edin. Sarımsağı ezip yoğurda ekleyin. Taze naneyi incecik kıyın, kuru nane ve zeytinyağı ile birlikte yoğurda ekledikten sonra sosu tekrar karıştırın.Serviste kullanmak üzere kenara alın.
Yumurtaya un, süt, ve tuzu ilave edip bir kapta çırpın. İçerisine haşlanmış buğday, mısır ve karabiberiekleyip karıştırın. Tepanyaki ızgarasını bir fırça ile yağlayın. Çırpılan yumurta karışımından küçük bir kepçe alarak ızgaranın üzerine dökün. arkalı önlü olarak pişirin. servis tabağına alıp naneli sos eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.
Buğdaylı ve Mısırlı Kaygana” başlıklı yazıya 3 yorum yapılmış.
yeni sitem
Ellerine sağlık Sevilcim
Sevgiler..
Sevgiler…