Son zamanlarda mutfağım hiç durmadan çalışıyor maşallahımız var yani. Sağolsun sevenlerimiz çok . Hal böyle olunca geleln misafirlerimiz için özel lezzetler hazırlamak için mutfağım hiç boş kalmıyor. Bu tempo beni biraz yorsada misafirlerimiz baş tacımız . evet kim gelecekti başka aralık ayını doldurduk . Ocak ayı için sıraya alayım sizleri
Bu enfes tatlı yine sevgili Tümaycığımda görüp bu lezzeti mutfağımda mutalaka yapmalıyım demiştim. eşimin dedesi ve teyzesi bizlere geleceğini söyleyince bu tatlıyı yapmaya karar kıldım. İyi ki de yapmışım. Kalabalık gelen misafirlere uygun şahane bir lezzet. Çokda bereketli oldu. Ben sade servis ettim bir kısmının üzerinede hindistancevizi serptim , siz isterseniz üzerine günlük olarak aldığınız kaymakla da servis edebilirsiniz. Fazla söze gerek yok tarif için Tümayınmutfagina teşekkür ediyor ve tarifi aynen yayınlıyorum.
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum. Bu hafta sonu misafir yok dinleneceğim
Malzeme:
- 3 adet ortaboy yumurta (jumbo olursa 2 adet)
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı haşhaş
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı Yonca sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 kahve fincanı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 limonun suyu
Hazirlanisi:
Çırpma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile beraber çırpın. Çırpma işlemi şeker eriyinceye kadar 4-5 dakika kadar devam edecek.
Sırası ile önce sıvı yağ, sonra yoğurt, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, haşhaş ve vanilyayı da ilave edip 2-3 dakika daha çırpın.
Karışımınızı, pişireceğiniz yağlanmış kabınıza boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
İlk 30 – 35 dakika fırının kapağını açmayın. Kürdan testi ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kürdanı hamurunuza batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa hamurunuz pişmiş demektir.
Bu arada bir yandan da şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Şerbetinize limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
Fırından çıkardığınız revaniye şerbetinizi dökmeden önce, hamur ılınmış olmalı. Çatalı revaninin birkaç yerine batırdıktan sonra şerbetinizi gezdirerek dökün.
Soğuyunca dilimleyip dilerseniz üzerine krem şanti yapıp sürebilir, en üstünü de süsleyerek servis yapabilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi sade olarak da sunabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Sevgiler….
Ay demek güzel kuzunda çok sever o zaman senin rezerveni öne alalım ocak nasıl ne dersin
Kocaman sevgiler
sanada hayırlı cumalar
Ben mutfağa girecek zaman bulamıyorum bu ara,yine de aç kalmıyoruz çok şükür:)
O zaman ben mayıs ayı gibi rezerve yaptırayım şimdiden:)
Şaka bir yana tanışmayı çok isterim
Fotolarına bakıyorum da,hep enerjik hep gülen bir yüz:)
Seninle muhabbet çok güzel olacak,eminim bundan.:)
Ve elinin lezzetinden..:)
Ellerine sağlık canım..
Hayırlı Cumalar diliyorum..
Muhabbetle..
Gel beklerim. zaten istanbula kadar gelipte benimle görüşmeden gidersen üzülürüm. Mutlaka tanışmak isterim bak söz saydım rezerveni ona göre
sana da hayırlı cumalar canım selametle kal
bende öperim sevgiler
şu haşhaş neye girse yakışıyor
ellerine sağlık sevgiler.
Kocaman öpüldün canım…
sarılıp öperim seni…
Evdeyseniz biz de geleceğiz