Geçen hafta bizim ev çok hareketli idi. Eşimin annesi ve babası bizde olduğu bir akşam çay olana dek hazırladığım kekim ile bugün sizlere merhaba demek istedim. Kremşantili kek olsun evdeki elmalarda ziyan olmasın diye tamamen uydurma bir kek yaptım. Beklediğimden daha güzl bir lezzet oldu. Tadanlarda bizde çok beğendik. Denemeniz dileğiyle..
Bu arada 15 mayısta düzenlenecek olan 5. blog yazarları buluşması için kontenjanımız dolmuştur. Bilginiz olsun.
Kremşanatili Kek
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 poşet kremşanti (dr o’etker kullandım)
- 1 çay bardağı Yonca sıvıyağ
- Aldığı kadar un (akışkan bir kıvam olmalı)
Yumurta ve şekeri bir kapta mikser yardımı ile çırpın.
Üzerine süt, yağ, yoğurt, katıp mikserle birkez daha çırpın.
Başka bir kapta 2.5 – 3 su bardağı kadar unu alıp üzerine kremşantiyi, kabartma tozunu, vanilyayı harmanlayın ve eleyerek sıvı karışıma ilave edin. Eğer Boza kıvamında olmadı ise un ilavesi yapabilirsiniz.
Tahta kaşık ile karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
Üzerine dilimlenmiş elmaları dizip önceden ısıtılmış fırında (175* ) pişirin. İlk 25-30 dk fırın kapağını asla açmayın.
Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından çıkarın.
Afiyet olsun.