Kavanozda uzun süre taptaze kalabilecek nefis bir kurabiye çeşidi arıyor iseniz bu kurabiye tam size göre. :)
Havala almayan cam bir kavanoz da 10 gün tap taze kaldı. Siz de çayın yanında kurabiye yemeyi seviyor iseniz buyrun tarifi. Şimdiden afiyet olsun.
Nişastalı Kurabiye
Malzemeler:
1 paket margarin (250 gr) oda sıcaklığında
4 çorba kaşığı Buğday Nişastası
yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı Yonca Ayçiçekyağı
Yapılışı:
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince 2-3 bezeye ayırın. Bezeleri silindir hale getirin. 4-5 cm genişliğinde verev şekilde kesin. Önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder